Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon izbora

HSP pozvao SDP i HDZ da se izjasne o mogućnosti koalicije s SDSS-om

Daniel Srb
Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2015.
u 12:13

Ukoliko se čelnici HDZ i SDP-a o tome ne očituju, predsjednik HSP-a Srb smatra kako će "i to biti odgovor na ovaj zahtjev"

Predsjednik HSP-a Daniel Srb u Osijeku je pozvao čelnike SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka da se izjasne jesu li o postizbornoj koaliciji razgovarali sa čelnikom SDSS-a Miloradom Pupovcem, i što su spremni učiniti vezano za mogućnost  koalicije.

Na konferenciji za novinare Srb je kazao kako su se posljednjih dana u javnosti pojavile tvrdnje da su navodno obavljeni razgovori HDZ-a i SDSS-a i da su "dogovoreni uvjeti koaliranja nakon parlamentarnih izbora".

Podsjetio je na to da je Ivo Sanader, dok je vodio HDZ, koalirao s Pupovcem. 

Nije problem u samoj koaliciji, već u ustupcima, koji se čine kako bi do koalicije došlo. Posljedica Sanaderove koalicije s Pupovcem nije bila samo mjesto potpredsjednika Vlade i druge pozicije SDSS-u, već i odluka da će mjerilo za zastupljenost Srba u predstavničkim tijelima vlasti biti popisi birača, a ne popis stanovništva, pa se dogodilo da je srpska nacionalna manjina bila prezastupljena u brojnim državnim tijelima, naglasio je Srb.

Predsjednik HSP-a smatra kako nije slučajan nedavni Pupovčev zahtjev za federalizacijom Hrvatske. Procijenio je da je kontinuitet velikosrpske politike stvaranje Republike Hrvatske kao zemlje podijeljenog suvereniteta, između hrvatskoga i srpskog naroda.
Stoga je čelnike HDZ-a i SDP-a pozvao da se izjasne jesu li s Pupovcem razgovarali o mogućoj koaliciji, što je sadržaj tih razgovora, i što su spremni učiniti vezano za mogućnost koalicije. Po njegovu mišljenju "i jedni, i drugi kalkuliraju".

Ukoliko se čelnici HDZ i SDP-a o tome ne očituju, predsjednik HSP-a Srb smatra kako će "i to biti odgovor na ovaj zahtjev".

"Ako HDZ sebe smatra hrvatskom, nacionalnom i domoljubnom političkom opcijom, neka kaže što su, i pod kojim uvjetima, spremni dogovarati s Miloradom Pupovcem i SDSS-om, i gdje je granica", kazao je Srb. 

>> Nezadovoljni Pupovcem i Stanimirovićem: SDSS Vojnića dao kolektivnu ostavku

Ključne riječi

Komentara 14

PO
potrebi
12:41 02.11.2015.

Ovaj Srb se pravi bedast. Milanče i Pupovac koaliraju odavno. Oni su i super prijatelji. I Milanče na svojim listama ima više Pupovčevih sunarodnjaka nego Hrvata.

Avatar zajutrak
zajutrak
12:27 02.11.2015.

Milanović bi koalirao i s crnim vragom sam da još 4 godine bude faca broj 1 ! Boli njega brfiga za Hrvatsku , on je narcisoidna osoba i tu sve završava.

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
12:27 02.11.2015.

Ne kužim zašto je pozvao Milanovića da se izjasni o koaliciji sa SDSS-om, kad je Milanović već u koaliciji sa SDSS-om, imaju zajedničku listu u IX izbornoj jedinici. A u svezi SDSS-a, zašto je toliki problem u SDSS-u, kad je SDP glavna srpska stranka u Hrvatskoj za koju glasuje 80% Srba, kao što je rekao Milanović, u čijoj vladi sjedi 50% Srba, u užem kabinetu 100% Srba, na izbornim listama imaju 40% Srba, a u gornjim dijelovima lista 60-70% Srba. Mislim, o čemu ovaj Srb točno govori? Zašto je problem Srbin Pupovac, a nisu problem Srbi Ostojić, Lalovac, Grčić, Jovanović, Opačićka, Ćupurdija, Stevanović, Đujić i ostali? Sa će biti problem koalicija sa SDSS-om, ali zato nema problema da Srb, Glavaš i Tomašićka "tehnički" podrže Milanovićevu srpsku vladu. Ma daj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije