Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljen izborni program

Bandić: Zagrepčani dopustite nam da odradimo posao za cijelu Hrvatsku

Milan Bandić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/13
20.10.2015.
u 13:49

-Ja znam i ja želim biti prvi službenik ove zemlje odnosno prvi i to dobar poslovođa ove zemlje. Bogu bih zgriješio kada narodu ne bih ponudio ono što znam- kazao je Bandić na predstavljanju programa

- Dragi Zagrepčani ne kažnjavajte nas na skorašnjim izborima, dopustite nam i dajte nam šansu da odradimo posao i za cijelu Hrvatsku. Možda nisam idealan za sve, možda ne znam engleski kao profesor engleskog, možda mi fali četiri centimetra da budem kao Alain Delon, ali 365 dana u godini radim. Ja znam i ja želim biti prvi službenik ove zemlje odnosno prvi i to dobar poslovođa ove zemlje. Bogu bih zgriješio kada narodu ne bih ponudio ono što znam - kazao je danas na predstavljanju izbornih lista za svih 12 izbornih jedinica, kao i izbornog programa Koalicije rada i solidarnosti zagrebački gradonačelnik i čelnik stranke Bandić Milan - 365 Stranka rada i solidarnosti Milan Bandić koji je u svojoj koaliciji okupio 14 stranaka. 

Ponavljajući nekoliko puta da on zna posao Bandić je predstavio i ministre buduće vlade kojoj bi on bio na čelu nimalo ne sumnjajući u ostvarenje toga plana. Tako bi Ljubo Jurčić bio prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva, Romana Galić ministrica socijalne skrbi i potpredsjednica vlade, Andrea Šulentić ministrica pravosuđa, Marijan Tomurad ministar unutarnjih poslova, Jasminka Plevnik ministrica vanjskih poslova, Stjepan Sučić ministar obrane, Slavko Kojić ministar financija, Ana Stoić Deban ministrica regionalnog razvoja, Tajana Amšel Zelenika ministrica poljoprivrede, Mladen Bušić ministar zdravlja, Ivan Klobučar ministar znanosti, Jakov Bienenfeld ministar turizma, Miodrag Demo ministar branitelja te Slobodan Prosperov Novak ministar kulture.

Bandić, inače nositelj liste u drugoj izbornoj jedinici, istaknuo je da Hrvatskoj treba konsenzus oko nekoliko stvari, a to su dostojanstven život onih koji rade, kao i umirovljenika, besplatno obrazovanje, konsenzus oko položaja branitelja, solidarnost prema siromašnima, zapostavljenima i zaboravljenima kao i to da Hrvatsku treba učiniti prijateljem prema susjedima. Pri tome se obvezao ako u prvih godinu dana ne naprave ono na što su se obvezali ponudit će mandat na raspolaganje, a precizniji program koalicije predstavio je Ljubo Jurčić koji je naveo da su njihovi ciljevi povećanje domaće proizvodnje, zaposlenosti, plaća i mirovina te smanjenje dugova kao i rješenje vanjskog duga. Jurčić je najavio i tri reforme one monetarne, tiskovne i industrijske politike.

-Sadašnja politika Hrvatsku je vratila u feudalno doba. Imamo feudalizaciju politike i feudalizaciju države, a naša vlada neće biti za jedan feud i jednog feudalca već za cijeli narod- kazao je Ljubo Jurčić najavivši u njihovu programu i povećanje broja radnih mjesta u privatnom sektoru za 150 tisuća (do prosinca 2019.), ukidanje devizne klauzule i konverziju svih kredita u kune do siječnja 2017, socijalne mirovine od 800 kuna do siječnja 2017., minimalnu neto plaću od 3300 kuna do siječnja 2017., vaučere za sve zaposlene i to 20 kuna na dan za prehranu do siječnja 2017., vaučere za umirovljenike za boravak u hotelima izvan sezone do siječnja 2017, po 20 000 soba u umirovljeničkim domovima, kao i u učeničkim i studentskim domovima do siječnja 2018... a u programu koalicije stoji još i smanjenje stope PDV-a najprije na 22% do prosinca 2016., a onda na 20% do prosinca 2019.

Ispred stranke Istarskih demokrata Damir Kajin kazao je da je od 1. siječnja 2012. do danas iz Hrvatske otišlo 60 000 mladih ljudi, a da je to kao da je netko izbrisao sve stanovnike Pule. 
- Treba pothitno zaustaviti zakonodavni stampedo jer donošenje silnih zakona više nitko ne može pratiti - kazao je Kajin obećavši da će u svojoj kampanji, ali i kasnije govoriti sve ono što drugi neće, ali će i činiti sve ono što drugi ne mogu i ne žele.-Obmanjivati, varati i obećavati. To čine drugi. Mi nismo takvi. Mi to nećemo činiti- kazao je na kraju Kajin. 

U ime nositelja svih izbornih lista skupu u prepunoj dvorani zagrebačkog Europskog doma obratila se Ivana Tomaš, zamjenica župana Ličko- senjske županije koja će biti nositeljica izborne liste koalicije rada i solidarnosti u 9. izbornoj jedinici. -Do jučer sam bila članica HDZ-a u županiji za koju se govori da je utvrda HDZ-a no iz te sam stranke istupila zbog neslaganja s ličkim HDZ-om koji se prema meni kao ženi ponašao omalovažavajući - započela je svoje obraćanje Ivana Tomas dodajući da je iz Hrvatske otišlo 10 000 ljudi više nego što ih ima u njenoj županiji posve uvjerena da je koalicija čiji je ona član biti pobjednička.

Inače, Bandić je tijekom obraćanja duljeg od pola sata u svom govoru spominjao Tita, Ivu Andrića, Zvonimira Bobana, vic o Muji, Milanovića, Boga, Franju Tuđmana...

>>Nemam puno očekivanja osim pobjede

>>Milan Bandić: Bit će tu još krvi do koljena

Komentara 19

M3
Miške 3
15:05 20.10.2015.

Fuj,kriminalac koji je uz jamčevinu od 2 milijuna eura na slobodi, vrijeđa nas svojim nastupom u javnosti i kandidaturama.

Avatar Oluja 2015
Oluja 2015
15:29 20.10.2015.

Milan je bio kandidat na prošlim parlamentarnim izborima i proveo se kao bos po trnju a tada još nije bio U Remetincu ! Miki je neželjeno djete sdpija i teško da ga Hrvatska može ozbiljno podržati . Kumovi budu tu tu nešto pokušali ali ne budu prešli izborni prag jer nije prošao ni prošli puta kada još nije bio unutar Remetinca .

MI
miskec56
15:23 20.10.2015.

kako te gulanfere nije sram pojavljivati se u javnosti. kada bi ovi se dočepali vlasti, kradeze je mila majka. ovo je go lopov i lupež. fuj. upropastili ste zagreb, sada bi i državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije