Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ispitali 2800 ljudi

Pravaši provjerili anketom – Slavonci su protiv ulaska u EU

Danijel Srb u Virovitici
Marija Lovrenc/VLM
24.11.2011.
u 13:04

Među anketirama 68 posto ih se izjasnilo protiv, a Mladež HSP-a nastavila je kampanju protiv ulaska Hrvatske u EU

Čak 68 posto od 2800 ispitanih građana diljem Slavonije i Baranje protivi se ulasku Hrvatske u Europsku uniju, iznio je danas rezultate ankete svoje stranke čelnik HSP-a Daniel Srb. Anketu su proveli članovi Mladeži HSP-a.

– Time su potvrđena i istraživanja nekih anketnih kuća koja govore da je najviše protivnika ulasku u EU upravo u Slavoniji i Baranji. To je ozbiljno pitanje o kojem konačnu riječ treba dati hrvatski narod na referendumu, a ne da se to promovira kao politički program jedne stranke – rekao je Srb. S njim se slaže i čelnik Hrvatske straže Ivan Vekić, koalicijski partner HSP-a.

– Hrvatska je straža oduvijek protiv ulaska u EU jer nijedan savez u koji je Hrvatska ušla, ne pitajući svoj narod, nije nam donio ništa dobro. Vlast će izbjeći referendum jer nije sigurna kako će na njemu proći – rekao je Vekić.

Kampanju protiv ulaska u EU Mladež HSP-a nastavila je danas u podne. Mlade snage stajale su na 150 lokacija uz ceste u hrvatskim gradovima s transparentima i pozivali vozače: "Zatrubi protiv EU".

Komentara 8

MA
Maroje2312
15:45 24.11.2011.

Svatko normalan treba se priupitati da li srljati u EU nakon svega što se tamo događa. Nažalost većini ljudi u Hrvatskoj tuđe je sve bolje nego svoje, ne cijenimo ono što imamo .Idealno da nas prevedu žedne preko vode. Živi bili pa vidili....Treba samo zasukati rukave i raditi i ne treba nam strani tutor.

US
U sridu
23:02 24.11.2011.

Hrvati opcenito su protiv ulaska,jos mi neznamo sta su drugovi potpisali.Sto je naj jadnije Pusicka je ucestvovala u tim pregovaranjima a danas ona i njeni kukurikavci prodaju maglu.

OB
obadius
14:57 24.11.2011.

I Dalmatinci su bar 85% protiv.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije