Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora

Mesić: Kukuriku koalicija treba Josipovićevu potporu u reformama

'04.12.2011., Krajiska ulica, Zagreb - Hrvatski gradjani i drzavljani biraju zastupnike za sedmi saziv Hrvatskoga sabora. Bivsi predsjednik RH Stjepan Mesic glasovao je u o.s. Petar Zrinski. Photo: Bo
'Boris Scitar/PIXSELL'
04.12.2011.
u 22:19

Bio sam predsjednik svih građana, ali nisam bio predsjednik svih političkih opcija

Potporu u stožeru Kukuriku koalicije došao je dati i bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

– Moja potpora ovoj opciji nikad nije bila sporna. I kada sam bio predsjednik tvrdio sam da sam predsjednik svih građana, ali nisam bio predsjednik svih političkih opcija – kazao je Mesić dodavši kako je tako i sada predsjednik Josipović predsjednik svih građana, ali ne i svih političkih opcija.

Govoreći o svojim iskustvima s koalicijskom vladom Ivice Račana, Mesić je predsjedniku Josipoviću poručio da mora na određeni način pomoći novoj vlasti u izvršenju predizbornih obećanja.

– Predsjednik ima točno određene ustavne ovlasti i toga se Josipović drži, no on mora biti i svjestan realnosti i pomoći pobjedničkoj opciji u izvršenju predizbornih obećanja jer bit će potrebne vrlo teške mjere. Hrvatska je u teškoj situaciji, ne samo financijskoj. Mi smo i u gospodarskoj krizi jer imamo prevelik broj nezaposlenih, a premali broj zaposlenih koji stvaraju dodatnu vrijednost. Nužni su bolni rezovi – kazao je Mesić.

– Ovo je očekivani rezultat. HDZ nikada nije bio prava demokršćanska stranka i ovo je prijelomni trenutak za hrvatsku demokraciju. Mislim da će i nakon objave službenih rezultata ostati velika razlika između Kukuriku koalicije i HDZ-a – zaključio je Mesić.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
22:44 04.12.2011.

počelo je ulizivanje pobjednicima, a?

BR
Brobi
23:24 04.12.2011.

Cije sve kapute ovaj lik nije sve oblacio. Od anti fasiste do ustase od Komuniste do HDZ-a do HNS-a i ponovo do antifasiste. Ako se njega koristi kao jedinice za mjerenje moralnost onda smo mi Hrvati na jako niske granee spali. Kome se ovaj sve nije u guzicu uvlacijo.

ST
standup
00:19 05.12.2011.

udbaski-kameleon..!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije