Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
intervju

M. Bandić: Ne želim biti u oporbi. Pomoći ću vladi Z. Milanovića

milan bandić
Žarko Bašić/PIXSELL
24.11.2011.
u 20:30

Hrvatskoj je potreban čovjek koji je spreman zasukati rukave i izvući zemlju iz krize, smatra Bandić.

Anketama unatoč, vjeruje u uspjeh na parlamentarnim izborima. Uvjeren je da će Kukuriku koalicija premoćno pobijediti, u Saboru ne misli biti frustrirani oporbenjak i spreman je podržati svaki dobar prijedlog Milanovićeve vlade. Svoje mjesto u Saboru prepustit će Pavlu Kaliniću jer gradonačelnički mandat misli odraditi do kraja. Sprema se za još jedne, prijevremene ili redovite, gradonačelničke izbore jer u Zagrebu ne vidi sposobnijeg od sebe.

Zašto se natječete za saborski mandat?

Hrvatska je u dubokoj krizi. Prije svega krizi rada, zajedništva i morala. Hrvatskoj je potreban čovjek koji je spreman zasukati rukave i izvući zemlju iz krize. Sve što znam u životu je raditi, gaziti po blatu i rješavati ljudske probleme. To sam dokazao u 11 i pol godina u Zagrebu. Trenutačno ne vidim nikoga na političkoj sceni koji to zna raditi bolje od mene. To je razlog zbog kojeg sam se kandidirao. Drugo, želim dati svoj obol u stvaranju europske Hrvatske, kao što sam od Zagreba učinio europsku metropolu.

Ankete vam zasad ne daju šanse, ali ako ipak uđete u Sabor i ako vaše ruke budu trebale relativnom pobjedniku izbora da sastavi parlamentarnu većinu, može li Kukuriku koalicija računati na vas?

Klub zastupnika neovisne liste Milana Bandića u Saboru će funkcionirati po principu predlaganja projekata. Svaki prijedlog koji bude na korist hrvatskom radniku, umirovljeniku, nezaposlenima i gladnima dobit će našu podršku.

Konkretno, pitam vas može li Kukuriku koalicija računati na vas ako im budete potrebni da u Saboru potvrde novu vladu?

Oni koji budu predlagali kako vratiti dostojanstvo radniku, umirovljeniku, perspektivu mladima, imat će moju podršku, imat će podršku zastupnika s moje liste.

A može li HDZ računati na vaše ruke u Saboru?

Ja mislim da će razlika biti tolika u korist alternative da je to pitanje deplasirano.

>>Cijeli intervju s Bandićem koji, između ostalog, otkriva koliko misli potrošiti u kampanji, što misli o koaliciji HDZ-a i Kerumova HGS-a, te što si je zaželio za 56. rođendan čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka

Komentara 226

HA
handi
08:10 25.11.2011.

Bodljikavac, pomogni ti sam sebi. To je jedino i najbolje rješenje.

TO
T o M y
13:20 25.11.2011.

Milane dosta te više, naporan si ebt...

DO
doktorica
09:36 25.11.2011.

Pravac--- na Zavod za zapošljavanje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije