Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
troškovi kampanje

HDZ: Prvi dan potrošili smo, u lipu precizno, 1.015.491,46 kn

HDZ (1)
Davor Puklavec/Pixsell
20.11.2011.
u 13:06

Poručili GONG-u i TIH-u: 'Iznosite neistinite podatke i činite ove izbore netransparentnima!'

HDZ je u prvom danu na oglašavanje potrošio, u lipu precizno, 1.015.491,46 kuna s uključenim PDV-om (825.602,81 kuna bez PDV-a). Svako mjerenje koje pokazuje drugačije i prijavljuje dvostruko veći iznos ili je metodološki neispravno ili je zlonamjerno, tvrde iz izbornog stožera u priopćenju te stranke koje potpisuje Branko Bačić.

Javno su reagirali nakon što su GONG i Transparency International Hrvatska jučer objavili, kako tvrde, neistinit podatak da je „prvog dana kampanje, 17. studenoga, HDZ (…) na oglašavanje potrošio 1.551.720 kuna“ i da je riječ o iznosu bez PDV-a.

- Kako GONG i TIH na temelju analize izvjesne Promocije plus barataju podatkom koji je doslovno dvostruko veći od realnog, pozivamo ih da trenutno prestanu s objavama neistinitih podataka narušavati ravnopravnu izbornu utakmicu i podizati netransparentnost kampanje, stoji u reagiranju HDZ-a .

Podsjećaju, također, da je upravo HDZ donio Zakon o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe te precizne upute Državnog izbornog povjerenstva "upravo zato da bi izborne promidžbene aktivnosti i njihovo financiranje jednom zauvijek bili transparentno definirani".

Najavljuju da će poštivati sve zakonske odredbe, objaviti preliminarno i finalno izvješće u zakonskim rokovima.

Kako god bilo, takvo mjerenje nije vjerodostojno i narušava transparentnost ovih izbora te ćemo se obratiti DIP-u sa zamolbom da ovu situaciju primjereno riješi.

Komentara 355

OB
-obrisani-
17:50 20.11.2011.

Opaaa miškooo,ima se. Počeli su otkopavati i druga dvorišta.

DU
Deleted user
18:24 20.11.2011.

Ulazu novac koji nemaju u svoj vlastiti poraz!

OB
-obrisani-
16:35 20.11.2011.

. ..eto ti........................vidim SKOJ........ nulo........isti domet..sklopite...gay brak.. . . . .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije