Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VI.IZBORNA JEDINICA

Devet mandata za Kukuriku, poraz Đapića, M. Petir i Žmegača

'16.03.2011., Sisak - Sisacko-moslavacka zupanica Marina Lovric Merzel govorila je o stanju gospodarstva u zupaniji. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
'Nikola Cutuk/PIXSELL'
05.12.2011.
u 22:30

Kukuriku je osvojio sve velike gradove, dvostruko su bolji od HDZ-a u Velikoj Gorici, Sisku, Ivanić Gradu, a pobijedili su i u Petrinji te Kutini

Neispunjena očekivanja HSS-a, HSLS-a i HSP-a, koji su ostali ispod praga, te treći najbolji rezultat po broju mandata za Kukuriku koaliciju u državi obilježja su proteklih parlamentarnih izbora u 6. izbornoj jedinici. HDZ je, pak, u odnosu na izbore 2007. godine ovdje izgubio gotovo 30.000 glasova, no i to je bilo dovoljno da se u Sabor ubaci DC-ova Vesna Škare-Ožbolt. Nju bi, prema najavama, ipak prve dvije godine mogao zamijeniti netko iz HDZ-a, a spominje se Siščanka i članica Predsjedništva HDZ-a Ivanka Roksandić.

HSP razočaran Kad je riječ o Kukuriku koaliciji, vrlo su zadovoljni postignutim, iako su dobili gotovo jednak broj glasova kao i 2007., kada su SDP i HNS izašli odvojeno na izbore, no tada su imali samo sedam mandata. Kako će s njihove liste četiri do pet kandidata završiti u izvršnoj vlasti, izgledno je da u Saboru završe i ostali.

Gradonačelnik Kutine Davor Žmegač (HSLS), HSS-ova zastupnica Marijana Petir te počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić ostali su bez saborske fotelje iako je Đapić ciljao ovu izbornu jedinicu jer su im rane predizborne ankete ovdje jamčile najmanje jedan mandat, pa je, unatoč boravištu u Osijeku, išao na sigurno. No, upravo njegova nepopularnost među pravaškim biračkim tijelom dovela je do razočaranja koje će odjeknuti i u samom vrhu stranke. Davor Žmegač najavio je u ponedjeljak kako se više neće kandidirati za gradonačelnika Kutine jer je njegov HSLS u tom gradu dobio dosta manje glasova od Marine Lovrić Merzel.

Laburisti su i ovdje osvojili jedan mandat, a u Sabor će 48-godišnji Siščanin Mladen Novak. Kukuriku je osvojio sve velike gradove, dvostruko su bolji od HDZ-a u Velikoj Gorici, dijelu Zagreba koji se nalazi u 6. izbornoj jedinici, Sisku, Ivanić Gradu, a pobijedili su i u Petrinji te Kutini. No i dalje su HDZ-ove utvrde manji gradovi poput Novske, Gline, Hrvatske Kostajnice i niza općina.

Komentara 21

PA
pariz16
22:42 05.12.2011.

čestitke MARINI SEKULIĆ LOVRIĆ ZLONOGA MARIĆ SUŠEC MERZEL NA USPJEHU

OB
-obrisani-
22:58 05.12.2011.

\"HSS-ova zastupnica Marijana Petir te počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić ostali su bez saborske fotelje \" --- Već bi i ove vijesti zaslužile otvaranje šampanjca, čak i da Zločinačka Organizacija(TM) nije izgubila i u ovoj jedinici.

OB
-obrisani-
22:39 05.12.2011.

Ode nam magistar u PM.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije