Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski izbori

U Europi pučani ispred socijalista, u Hrvatskoj SDP jači od HDZ-a

Milanović Karamarko
Pixsell
16.04.2014.
u 21:35

Prema anekti četiri mandata osvaja koalicija predvođena SDP-om, tri mandata dobiva HDZ-ova koalicija, a po jednog zastupnika dobivaju Hrvatski laburisti, ORaH, Savez za Hrvatsku i Koalicija Nacionalnog foruma i HSLS-a.

Prema najnovijoj anketi PoolWatcha na izborima za Europski parlament Europska pučka stranka (EPP), kojoj pripada HDZ, osvaja 222 mandata, a slijede je socijalisti (S&D), kojima pripada SDP, sa 209 mandata.

Prema ovoj anketi, u Hrvatskoj četiri mandata osvaja koalicija predvođena SDP-om, tri mandata dobiva HDZ-ova koalicija, a po jednog zastupnika dobivaju Hrvatski laburisti, ORaH, Savez za Hrvatsku i Koalicija Nacionalnog foruma i HSLS-a. Rezultati u Hrvatskoj temelje se na anketi CroDemoskop koju je provela agencija IPSOS od 25. ožujka do 5. travnja ove godine.  

U posljednjoj anketi vodili socijalisti

U prošlom istraživanju na europskoj razini u prednosti su još uvijek bili socijalisti, ali su pučani bitno povećali svoju potporu u Poljskoj, pretpostavlja se zbog nesigurnosti koja je zavladala zbog krize u Ukrajini. EPP je povećao potporu u Francuskoj i zaradio još poneko mjesto u nekoliko drugih država članica. S druge strane, socijalisti gube potporu u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Poljskoj, Francuskoj i Grčkoj.

No, iz PoolWatcha objašnjavaju da je razlika između dviju najvećih grupa još uvijek relativno mala te da se rezultat još može bitno promijeniti u narednih nekoliko tjedana do izbora 25. svibnja. U prošlom istraživanju PoolWatcha socijalisti su dobivali 215 mandata, a pučani 211. 

>>'Mladi, EU je dobra jer ne morate čekati na granici zbog pornića'

>>Ovi zastupnici će dati neopozive ostavke ako DORH pokrene postupak!

Komentara 15

DE
Dejan1000
21:45 16.04.2014.

Opet nam vredjate inteligenciju sa tim anketama.

VJ
vjerovnik
21:53 16.04.2014.

u cijeloj EU jačaju stranke koje se zauzimaju za svoju naciju, vjeru, tradiciju ... jer su socijalisti sa svojom tobože "naprednom" politikom koja više štiti interese manjina nego svoje vlastite, doveli Evropu na sam rub građanskog rata ... o tome se ne priča, ali problemi sa useljenicima koji žive od socijalne pomoći i imaju po 10ero djece koju odgajaju kao religijske fanatike, postaju vrlo ozbiljni ...

ML
Mlad75
22:30 16.04.2014.

"Europi pučani ispred socijaldemokrata...U Hrvatskoj SDP ispred HDZ-a" ......Pa zato i je u Europi blagostanje, a kod nas kriznostanje....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije