Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Laburist Kapraljević

'Odlazak Slavka Linića zapravo je i kraj Zorana Milanovića'

Kapraljević
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
06.05.2014.
u 16:39

Linić je do sada već imao puno afera, kazao je Kapraljević

Stranka rada pod motom "Savjesti čiste biraj laburiste" predstavili su danas u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu svoju kandidacijsku listu na predstojećim izborima za Europski parlament. Od jedanaest kandidata na listi br. 10 za EU parlament na glavnom gradskom trgu u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu s građanima su predstavljajući listu i program, te o europskim izborima, lokalnim temama i problemima vezanim uz Brodsko-posavsku županiju razgovarali predstavnik Slavonije Antun Kapraljević , kandidatkinja Sisačko-moslavačke županije Sanda Kolaković, te Zagrepčanka Davorka Pšenica.

Svoju kandidaturu prokomentirao je Antun Kapraljević te istaknuo :

- Hrvatska je ušla u Europsku uniju zahvaljujući izjašnjavanju malog broja građana. ​ ​Ulaskom Hrvatske u EU ​  koja je po mojem mišljenju zla korporacijsko-bankarska unija, a uz pomoć naše najnesposobnije Vlade do sada, učinjeno je veliko zlo Hrvatskoj. Hrvatska je opljačkana i uništena zahvaljujući nesposobnim i korumpiranim političarima, a svemu tome prethodila je i "baražna" priprema ili priprema Europske unije koja je trajala devet godina. Zadnji događaji koji su se dogodili, a to je smjena ministra financija Slavka Linića ​,​ koji po mojem mišljenju nikada i nije bio pravi ministar već praktično knjigovođa uz veliki broj afera, samo pokazuje da je Vlada najviše vremena provela baveći se samom sobom. Da je to vrijeme iskoristila i nešto korisno napravila za ovu zemlju možda situacija u Hrvatskoj sada ne bi bila takva. Hrvatska od ulaska u Europsku uniju uvozi devedeset posto više mlijeka nego što je uvozila prije, 18 posto više mesa i mesnih prerađevina, uvozi šećer, a nekad ga je izvozila i td. Kandidirao sam se za Europski parlament iz jednostavnog razloga jer sam protiv ekonomskog imperijalizma i korporativne demokracije koju nam širi EU. Idem tamo i već prve godine pokušat ću to mijenjati, a ako ne budem pronašao saveznike i ne uspijem iduće četiri godine radit ću sve što je demokratski moguće ​,​ od tribina, skupova, pa čak i organiziranja prosvjeda kako bi Hrvatsku što bezbolnije pokušao izvući iz tog zla koju nazivamo Europska unija, kazao je Kapraljević.

Na novinarsko pitanje da li je sukob između ministra financija Slavka Linića i predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zorana Milanovića slučajan ili je zapravo slijed događanja Antun Kapraljević kaže: -Linić je do sada već imao puno afera. Ako krenemo od riječkih tržnica, prozivanja gospođe Balenović za INU, pa i ovo zadnje što se događalo u njegovom ministarstvu pokazuje količinu afera koje su vezane uz njegovo ime. Ovo je sada samo šlag na tortu, a Milanović je postupio tako jer je ogroman pritisak javnosti. Mislim da je to i početak kraja Zorana Milanovića, a gotovo sam siguran da on više neće biti u SDP-u kad se cijela ta "čistka" završi. Očekujem kako će riječki SDP krenuti u otvoreni rat protiv Milanovića, a isto tako očekujem i prijevremene izbore. Prijevremenim izborima nisam zadovoljan jer neće donijeti promjenu društvenog uređenja u kojem se nalazimo. Ovaj truli kapitalizam pod hitno treba zamijeniti nečim što će biti socijalno pravednije, zaključio je kandidat Hrvatskih laburista-Stranke rada Antun Kapraljević, te ​ na kraju​ nostalgično dodao kako je po njegovu mišljenju - čak i onaj bivši socijalizam bio bolji od ovoga u čemu sada živimo.

>> Linić o smjeni: To je odluka premijera i ja je prihvaćam. O svemu ću govoriti nakon 25. svibnja

Komentara 2

GI
gismund
16:48 06.05.2014.

treba preživiti još 1,5 godinu ove vlasti!

ML
marin.laura1122
22:45 06.05.2014.

sad će i milanović, bez brige

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije