Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.10.2015. u 14:45

Čovjek bi rekao: ako su uspješni kao političari, neka se hvastaju i time da su dobri Hrvati, neka u svoju predizbornu ponudu umetnu i domoljublje...

NEDJELJA, 27. RUJNA

Jedan dnevni (uglavnom lijevi) list u današnjem izvještaju o jučerašnjem motivacijskom skupu SDP-a ima ovaj nadnaslov: "SDP-ov euforični skup pun nacionalnog naboja". Na jednoj slici sa skupa vidi se kako delegati mašu hrvatskim zastavicama, a i tu i u drugim medijima neizostavno se citiraju domoljubne rečenice, među kojima se ističe Milanovićev poklič o SDP-u kao "stranci domoljuba i patriota". Jedan je komentator napisao kako je skup podsjećao na "parodiju HDZ-ovih političkih skupova", a imao je "ikonografiju i retoriku kojom je HDZ građanima zgadio domoljublje". I doista, do prije godinu takvo što bilo je nezamislivo, te bi zacijelo takav HDZ-ov skup iz SDP-a bio napadnut, a i u toj stranci i u medijima govorilo bi se i pisalo o nacionalizmu, o staroj retorici, o tuđmanizmu i natražnjaštvu. Teško mi je zamisliti kome može biti uvjerljivo ovo iznenadno ljevičarsko rodoljublje. Da je ta stranka u ove četiri godine uspješno vodila zemlju, da su se bar malo poboljšali gospodarstvo i zaposlenost, da je bar malo smanjeno zaduživanje u inozemstvu, da je demografsko stanje u Hrvatskoj bar ostalo isto i da se nije drastično pogoršalo, da u vlasti nije bilo toliko kriminala, sukoba interesa, kandidiranja na lokalnim izborima kompromitiranih i osuđivanih osoba, da u zapošljavanju nije bilo dosad nezapamćenog nepotizma i političke (stranačke) podobnosti – čovjek bi rekao: ako su uspješni kao političari, neka se hvastaju i time da su dobri Hrvati, neka u svoju predizbornu ponudu umetnu i domoljublje. Ovako, to domoljublje djeluje kao, na primjer, da je neki prodavač lošeg donjeg rublja na sajmu jeftine robe uz gaćice i potkošulje u asortiman na svom štandu uvrstio i – čokoladu. Milanović zapravo uvelike kopira Sanadera, poslije despotskog i kriminalnog vođenja zemlje u mjesecima uoči izbora posegnuo je za nacionalnim osjećajima, nemajući za to legitimiteta kao što ga poslije izdaje Tuđmana nije imao ni Sanader. Premda je uvijek prije izbora silno domoljublje suprotstavljao opasnosti od povratka komunista. Paradoksalno je što se Milanovićeva obnova sanaderizma događa nakon što je Karamarko – osim što je članstvo mobilizirao radom na terenu, te uz pomoć domaćih i stranih stručnjaka napravio ambiciozan gospodarski program – HDZ očistio od naslijeđa njegovih dvoje najgorih predsjednika, Ive Sanadera i Jadranke Kosor, koji su osam godina svoje vlasti uništavali zemlju detuđmanizacijom, kriminalom, kultom ličnosti, zaduživanjem, progonom hrvatskih heroja i ljevičarenjem pod maskom "modernog konzervativizma". Ni na koji drugi način nije moglo biti vraćeno povjerenje birača, povjerenje koje ne mogu sakriti ni HDZ-u uvijek nesklone ankete. Zaključno rečeno, izbori će biti dvoboj Tomislava Karamarka s Ivom Sanaderom oživljenim u Zoranu Milanoviću.

SUBOTA, 26. RUJNA

Opet, esdepeovci priznaju samo zakon svoje partije

Još se jednom potvrdilo da crveni esdepeovci priznaju samo zakon svoje partije. Ustavni je sud ukinuo neke odredbe Zakona o izboru zastupnika koje su prihvaćene u Saboru izmjenama toga zakona (o zabrani kandidiranja osoba osuđenih za zloporabu položaja i ovlasti, o najmanje 40 posto žena na listi i o 1500 potpisa kao uvjetu za kandidaturu). Odluku Ustavnog suda Peđa je Grbin nazvao "bezobraštinom", no podsjetimo da je oporba prije glasovanja o tim izmjenama u veljači ove godine napustila sabornicu, da je laburist Lesar SDP-ov prijedlog nazvao "živom smijurijom" kojom se "radi kupleraj od Sabora", za hadezeovca Mlakara i reformisticu Martinčević bila je to "farsa", za nezavisnu J. Kosor nešto "neuobičajeno, apsurdno i jadno". Možda će se tko čuditi što Grbin i SDP brane apsurd, jad, smijuriju i kupleraj, ali kad ne bi to branili – što bi im ostalo!?

PONEDJELJAK, 28. RUJNA

Ili potpisujte kao Luka, 
ili ste četnik, Jugoslaven...

Sad je donekle jasnije zašto Zdravko Mamić onako divljački psuje mater novinarima ili ih vrijeđa na druge načine, zašto se jednom rasistički okomljuje na Srbe ili je veliki hadezeovac i Hrvat, a drugi put žali za Jugoslavijom, "najljepšom državom na svijetu", zašto se nekome dodvorava da bi ga se iznenada odrekao i porekao mu svaku vrijednost, zašto bijesno plane na svakoga tko mu se usprotivi? Zato što očekuje da svak s njim bude kao Luka Modrić. Mamić mu donese jedan ugovor, Modrić ga potpiše i ne pročitavši ga, pa mu donese drugi, treći..., a Luka samo potpisuje. Rezultat je sljedeći: od novca za Modrićev prelazak u Tottenham Dinamo je polovicu prebacio igraču na račun pod uvjetom da Mamiću dade većinu i nešto zadrži za sebe, pa je Mamić uzeo 52 milijuna kuna a Modriću je ostalo tri i pol puta manje!!! Dakle, ili potpisujte Mamićevu grabežljivost i luđaštva pa ćete dobiti neku siću – ili ste četnik, ili niste dobar Hrvat ili Jugoslaven, ili idete u pičku materinu...

UTORAK, 29. RUJNA

Blagoslivljali zločine, 
a papa im nepoželjan

Patrijarh Irinej reče da papa može kao državnik posjetiti Srbiju, ali ne i Srpsku pravoslavnu crkvu, jer za to je zbog hrvatskih zala nad Srbima u prošla dva rata još rano. Koje ponižavanje Svetog Oca! Možeš se sresti s osobama niže vrste, s političarima, njima i pripadaš, ali nećeš uprljati sveto srpsko pravoslavlje, svetu srpsku Crkvu. Istu Crkvu koja je u vrijeme raspada Jugoslavije bila najžešći zagovornik velikosrpstva, huškala na rat, ohrabrivala agresiju, odbijala sve mirovne planove, čiji su najviši svećenici blagoslivljali ratne zločince Mladića, Karadžića i Arkana, i čak dopuštali krvoločnim srpskim paravojnim postrojbama da manastire pretvaraju u vojarne! Tipični srpski razlozi za proglašenje pape nepoželjnim.

SRIJEDA, 30. RUJNA

Iselimo se svi i napravimo mjesta za Sirijce

Josip Novaković, američki pisac rođen u Hrvatskoj, piše: "Iz Hrvatske sam otišao prilično davno i s dvoje djece. Drugim riječima, čini se da sam ostavio dovoljno slobodnog prostora za troje Sirijaca koji bi se mogli doseliti u Hrvatsku umjesto mene. Meni se ta ideja uopće ne čini loša. Hrvatska se već dulje žali na pad broja stanovništva, kao i na to da je ovo preostalo stanovništvo sve starije..." Uništavali su nas, zatirali i raseljavali u cijeloj povijesti. I evo posljedica: napokon je proradio nagon za samouništenjem. Nisu više potrebni ni Turci, ni Talijani, ni Austrijanci, ni Mađari, ni Srbi... kad smo sami sebi postali Turci, Talijani, Austrijanci, Mađari, Srbi... Pretpostavlja se da u Turskoj i drugdje na Europu čeka još nekoliko milijuna izbjeglica, taman toliko da se svi mi, poput Novakovića, iselimo i za njih u Hrvatskoj napravimo mjesta.

ČETVRTAK, 1. LISTOPADA

Dok je izbjeglička kriza, Slovenci love u mutnom

Izbjeglička kriza ustalasala je more u Savudrijskoj vali, pa sada Slovenci love u mutnom. Kažu – Hrvatska mora prihvatiti arbitražu, a arbitraža mora dodijeliti teritorijalni izlaz na more (umjesto sadašnjeg slobodnog prolaza kroz tuđe vode) i većinu Piranskog zaljeva kako Hrvati ne bi mogli Slovencima zabraniti plovidbu kao što su sada zatvorili granicu sa Srbijom. Ili to ili kaos na Balkanu, koji možda nekome i odgovara – piše komentator ljubljanskog Dela. Otkud Slovencima ta stopostotna uvjerenost da će arbitražni sud donijeti odluku po njihovoj želji i da mu je to zadatak? Iz kakve je drskosti taj ultimatum i ucjenjivanje Hrvatske te diktat međunarodnoj pravdi? Možda iz takve da zaslužuje ono čega se Slovenci navodno boje, pa bi im – nakon Ljubljanske banke, blokade ulaska Hrvatske u EU, prljavština s arbitražom i vraćanja izbjeglica – bar privremeno i trebalo zabraniti izlazak na otvoreno more.

PETAK, 2 LISTOPADA

Sjetimo se crveno-žute koalicije Račan - Budiša

Ma gotovo na današnji dan, također uoči izbora, 2011. godine zbio se u Saboru žestoki okršaj između zastupnika kukurikavaca i premijerke Jadranke Kosor. Oni su nju pljuskali pljačkom u javnim poduzećima, lopovštinom, smanjenjem mirovina..., a ona im je uzvraćala kako kriju lopovštinu u vlastitim redovima, naglašavala silnu opasnost od povratka crvene opasnosti te ih optuživala, pogotovo Ranka Ostojića, da prijete britvom, da bi zaključila: "Namjeravate ukinuti i zabraniti HDZ i nakon toga nas ovi s britvom misle potjerati na Goli otok". Sada se šuška o koaliciji Zorana Milanovića i Jadranke Kosor. Ništa neobično. Ako sad predsjednik SDP-a vraća bivšu premijerku s Golog otoka i hoće je u svoje jato, sjetimo se jednog mnogo kobnijega saveza, crveno-žute koalicije radi koje je Račan iz starogradiškog zatvora dovukao Budišu. Ideali i domovina? Odreći se tih apstrakcija – ima li išta lakše!?

>> Karamarko će spasiti Hrvatsku ako bude hrabar koliko to 
traže njezine slabosti

>> Hrvatska se vlast predala kao što su njezini prethodnici oružje predali jugovojsci

Komentara 32

DU
Deleted user
15:10 03.10.2015.

Moj Ivkošiću, ti si zreo za PB Vrapče.

Avatar tkozna
tkozna
15:43 03.10.2015.

Milane.... hrvatino, evo Tomislav ponovno poziva na rat. Očito mu fali za ratni put!

DU
Deleted user
15:34 03.10.2015.

koji je sad stav kradezejaca o Sanaderu? ... je li on za njih sad pozitivac ili negativac? ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije