Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.12.2013. u 14:00

Iskusna novinarka Nove TV otkriva da Srbija neće ući u EU ako ne otvori sve arhive, pa i arhiv JNA

U uhu podešenom na loše vijesti uključio se alarm. U Bruxellesu kažu da je recesiji kraj, da opet počinje gospodarski rast! Jedine pozitivnije vijesti dolazile su, dakle iz Bruxellesa, pa se, nakratko hrvatska depresija mogla potisnuti. Premijer Milanović je u središtu EU, pa su tamo i kamere svih naših nacionalnih TV.

No kada se za Novu TV javila Ivana Petrović, vidjelo se što znači “minuli rad” i broj utakmica u nogama. Osim kulerske Milanovićeve face, koji, ako ništa drugo, onda dobro glumi nadmoćnu opuštenost osobenu za eurobirokrate, Petrovićka je izvještavanje o bankarskoj uniji prebacila u drugi plan, što je i u redu, jer RH je još daleko od uvođenju eura, pa što nas briga. Pozabavila se radije početkom pregovora sa Srbijom o ulasku u EU. Podsjetila je kako nas svi u Bruxellesu guraju da budemo partneri Srbiji, no kako to biti kad je prije tri tjedna srpsko političko vodstvo pokrenulo “protuhrvatsku akciju slanjem pamfleta o progonu srpske manjine u RH”. Petrovićka je, onako uzgred izrekla i kapitalnu informaciju, koju drugi nisu primijetili - Njemačka (tu je i Bugarska) pobrinula se da u obaveznu građu i zadatke Srbije ulazi i to da Beograd mora otvoriti arhive JNA i arhive SFRJ!? Za izvjestitelje s haaških suđenja ova je vijest fascinantna, jer niti Carla del Ponte nije uspjela na to natjerati Beograd, koji i sada skriva arhive k’o zmija noge. Zbog dokaza o agresiji, naravno. No, otvaranjem svih yu-arhiva, de facto na ovim prostorima će početi i kakva-takva lustracija. Sve će se saznati, što će zaboljeti mnoge današnje “demokrate”. Petrovićka, koja kuži zašto nam to svima Njemačka radi (nas buši s Udbašima), samo je zaključila da će to u regiji stvoriti “zdravi svijet”. 

PLUS

Dopisnik HTV-a Korpar pokazao je istinu. I Bruxellesu je čudno što je RH od EU “zaradila” tek 6 mil. eura više no što smo im dali za članarinu!? 

MINUS

Iz dopisništva HRT-a u Osijeku svaki se dan javlja drugi novinar. Krivo su shvatili. Trebaju mijenjati kadar, a ne novinare. Onaj ružni , uvijek s istog krova.

Komentara 14

Avatar Idler 3
Idler 3
14:40 20.12.2013.

Ja sam davno napisal i više put ponovil - Njemačka nam je jedini i iskreni prijatelj uprav zato kaj nam ne ponavlja stalno kak smo lijepi, pametni, dobri.....neg nas redovito podsjeća na surovu realnost !!!

OS
osica
16:51 20.12.2013.

Danke Deutschland

Avatar Prosenjak
Prosenjak
15:23 20.12.2013.

Ja sam primjetio odmah tu vijest, i ta vijest mi je jučer uljepšala dan. Jedino što metu muči jest da su to pitanje potegle Njemačka i Bugarska, a ne kao što se očekivalo, i kao što sam svugdje po internetu i ja više puta zahtjevao, da to učini Hrvatska i da nikad ne odobri Srbiji zatvaranje pojedinih poglavlja dok se to pitan je ne riješi. Jer ipak, riječ je o bivšim saveznim arhivima, koji dakle pripadaju svima koji su tvorili bivšu državu a ne samo Srbiji. Znam da se ovoj vijesti neki neće radovati, ali upravo zato moja je radost još veća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije