Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOSIP VRBIĆ

Inspektor koji je dao fotografije Vidoševićeve vile pušten iz Remetinca

nadan vidošević
Boris Ščitar
29.11.2013.
u 16:24

Vrbić je priznao krivnju, a za uzvrat će dobiti manju kaznu

Josip Vrbić, policijski inspektor koji je prije desetak dana pritvoren zbog zloporabe položaja jer je novinarki Jutarnjeg lista dao fotografiju snimljenu tijekom pretrage unutrašnjosti vile Nadana Vidoševića, danas je pušten iz Remetinca.

-  Istina je, pušten je i već je kod kuće. Pušten je jer smo se nagodili - potvrdio je Vrbićev odvjetnik Marko Ujević.

Drugim riječima, Vrbić je priznao krivnju, a za uzvrat će dobiti manju kaznu. Iz istražnog zatvora pušten je prije no što su ispitani svi predloženi svjedoci, a pritvor mu je bio određen upravo zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Ovakav razvoj situacije za Vrbića je povoljan, no on ujedno znači da je to vjerojatno kraj njegove karijere jednog od rijetkih policijskih stručnjaka kojem je u opisu posla bilo traganje za ukradenim umjetninama.

>> Udruga 'Zviždač': Policajcu odličje, a ne suspenzija

Komentara 5

PO
pokraden91
17:25 29.11.2013.

Nevjerovatno !!!! prema tom čovjeku se ponašaju kao da je u najmanju ruku ratni zločinac, ukrao milijune ili bilo kakvo drugo teško kazneno djelo uradio. Tko zna da li bi itko ikada i saznao za sadržaj "Alibabine pećine" da toto nije objavljeno u medijima. Kakav je to "zakon" po kojem se za objavljivanje fotografije ide u zatvor ??????????????

DO
doktorica
17:11 29.11.2013.

onda je odgovorna i novinarka koja je objavila slike

DI
dijalektičar
21:18 29.11.2013.

Ako inspektor nije iznevjerio kodeks struke,odnosno ako nije lupeški unovčio informaciju,onda na njegovo mjesto u Remetinec treba poslati nekoga iz te struke,jer ugrožava temeljni stup sigurnosti države i stupove u državi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije