Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Zeleni pojas

Prvi Inin projekt bio je uređenje terapijskog vrta

Zeleni pojas
Foto: PR FOTO
1/4
24.04.2015.
u 15:28

Projekt Zeleni pojas INA je pokrenula prošle godine kako bi proširila svijest o važnosti zaštite okoliša

U vrtu oko Neuropsihijatrijske bolnice “Dr. Ivan Barbot” u Popovači prije nešto više od tjedan dana bilo je živo kao rijetko kad. Članovi INA Kluba volontera svojski su se trudili pomažući pri uređenju bolničkog terapijskog vrta, podržavajući na taj način bolničku Udrugu za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih bolesnika.

Inini volonteri, zajedno s pacijentima i stručnim osobljem Udruge, prionuli su bojenju žardinjera, postavljanju koševa za smeće i klupa za odmaranje te sadnji cvjetnih gredica. Ovako uređen, terapijski je vrt razveselio bolesnike, a služit će, uz ostalo, i kao inovativna metoda učenja socijalnih vještina bolesnika s psihičkim bolestima i poteškoćama.

Važnost zaštite okoliša

Akcija je provedena u sklopu projekta Zeleni pojas koji je INA pokrenula prošle godine s ciljem širenja svijesti o važnosti zaštite okoliša. Projekt Zeleni pojas bavi se pitanjima zaštite okoliša i prirode, a fokusiran je na sufinanciranje projekata i uključivanje lokalne zajednice u aktivnosti poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka, pošumljavanja opožarenih područja te drugih aktivnosti u području zaštite okoliša.

Program je namijenjen registriranim organizacijama civilnog društva i javnim obrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije