Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKT ZELENOG POJASA 2014. U PITOMAČI

Inini volonteri, učenici i nastavnici uredili zeleno odmorište

Inini volonteri
Foto: Mirko Janković
1/4
16.06.2015.
u 10:00

INA je Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače donirala sredstva za projekt „Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“

Uređenjem zelenog odmorišta u Pitomači, INA Klub volontera sudjelovao je 11. lipnja u posljednjoj akciji u sklopu programa Zeleni pojas 2014. Njome je INA pomogla Srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače, doniravši joj sredstva za projekt: „Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav.

Petnaestak Ininih volontera zajedno s isto toliko učenika i profesora škole te ravnateljem zasukali su rukave i primili se uređenja odmorišta na lokaciji Šašnato Polje. Krajnji je cilj toga projekta, koji je k tome jedini školski projekt koji je Inina komisija uvrstila među najboljih 12 projekata u sklopu prošlogodišnjeg Zelenog pojasa, uspostava Eko centra „Banov brod“ u Regionalnom parku Mura-Drava, odnosno Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav koji je proglasio UNESCO. Eko centar služi i kao ekološki praktikum škole, ali zamišljen je i da unaprijedi kvalitetu života općine te da pridonese razvoju ekološke poljoprivrede i turizma u ovom kraju.

U Pitomači su Inini volonteri, učenici i nastavnici te ravnatelj škole postavljali klupe, stolove i kante za otpad oko kojih su nasipavali kamen, a orezivali su i uređivali i mlade sadnice voćki, cvijeće i ukrasno bilje. Inini su volonteri bili oduševljeni školom u kojoj se učenici bave, uz ostalo, i ekološkom proizvodnjom voća, povrća i ostalih poljoprivrednih kultura. Na kraju dana učenici i nastavnici ugostiteljskog smjera škole pripremili su za sve sudionike akcije domaći piknik.

Da podsjetimo, Zeleni pojas je program u sklopu kojeg INA podržava i sufinancira projekte poput pošumljavanja, edukacija o ekologiji, uređenja zelenih površina i dječjih igrališta, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te drugih sličnih aktivnosti. INA je i ove godine pozvala sve organizacije civilnog društva i javne obrazovne ustanove u Hrvatskoj da osmisle projekte za očuvanje okoliša i prirode te ih implementiraju, uz financijsku podršku Ine i pomoć Ininog Kluba volontera. Natječaj za Zeleni pojas 2015. zaključen je 31. svibnja, a u tijeku je evaluacija projekata pristiglih na natječaj.  

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije