Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sufinanciranje ekoloških projekata

Inin Zeleni pojas sve se više širi

zeleni pojas
Foto: PR članak
1/3
24.04.2015.
u 15:25

Odabranih 12 projekata INA će sufinancirati s ukupno 280.000 kuna, a članovi INA Kluba volontera radom će podržati njihovu provedbu

Na natječaj, koji je INA raspisala krajem prošle godine za sufinanciranje ekoloških projekata, pristiglo je 58 projekata. Osnovni su kriteriji za izbor bili: stupanj povoljnog utjecaja na okoliš, uključenost članova lokalne zajednice i mogućnost realizacije projekta u roku od 6 mjeseci od odobrenja.

Od pristiglih projekata 12 najboljih izabrala je stručna komisija, sastavljena od četiri člana, Stipe Božića, člana Hrvatske gorske službe spašavanja, Mirjane Matešić, ravnateljice Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, prof. dr. sc. Milana Oršanića, profesora na Šumarskom fakultetu, te Ivanke Lebinec Merzel, glavne stručnjakinje za održivi razvoj iz Inina Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša.

INA će odabranim projektima pružiti sustavnu podršku za njihovu realizaciju – sufinancirat će ih iznosom od ukupno 280.000 kuna, a INA Klub volontera podržat će njihovu provedbu. S obzirom na odličan odaziv i velik broj ekoloških inicijativa u Hrvatskoj, INA je odlučila nastaviti s ovim programom te će on biti organiziran i ove godine kako bi kompanija svojim djelovanjem i u skladu s vrijednostima koje promiče u što većem broju podržala ovakve projekte lokalnih zajednica.

Idući natječaj za “Zeleni pojas” bit će objavljen uskoro.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije