Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko prizna...

Imate li 'snage' ispričati se djetetu za svoje pogreške? Evo zašto biste trebali

dijete
Foto: Thinkstock
1/2
27.02.2014.
u 08:15

Neki roditelji odbijaju i pomisliti ispričati se djetetu iako su uvidjeli svoju pogrešku u postupanju prema njemu jer smatraju da će time izgubiti autoritet ili da će ih učiniti manje vjerodostojnima

Jeste li ikada svom djetetu rekli: Oprosti, pogriješio/la sam?

To je za mnoge roditelje jedna od najtežih stvari za napraviti pa to izbjegavaju. "Jednostavnije je" okrenuti glavu na drugu stranu i držati stav " ja sam roditelj, ti si dijete".

Neki roditelji odbijaju i pomisliti ispričati se djetetu iako su uvidjeli svoju pogrešku u postupanju prema njemu jer smatraju da će time izgubiti autoritet ili da će ih učiniti manje vjerodostojnima, piše TOI. Evo zašto biste ipak trebali djetetu reći "oprosti".

Foto: pixabay

1. Dobar uzor

Djeca uče kako se ponašati od svojih roditelja. Ako priznate da ste napravili pogrešku i ispričali se za nju, dijete će naučiti napraviti isto. Pokazat ćete mu da kajanje zbog svoje pogreške nije znak slabosti već časni potez i odraslih i malenih. Djeca će lako usvojiti taj obrazac ponašanja, čak i nesvjesno, a naučit će i sami preuzeti odgovornost za svoja (ne)djela.

2. Pristupačniji roditelji

Priznavanje svoje pogreške omogućit će vam da postanete "pristupačniji roditelj". Djeca će shvatiti da ni odrasli nisu nepogrješivi, a i neće se bojati pristupati vam sa svojim problemima.

>>Je li ovaj video dovoljno dobar da vas natjera da promijenite ponašanje?

Komentara 2

Avatar jure23
jure23
12:55 27.02.2014.

da jesam,,. svi griješimo i ljudski je priznati grešku

FR
Francika
15:06 27.02.2014.

Kad to nebi napravila, trebala bi se dobro zamisliti o tome ko sam i kak odgajam to dijete. Naravno, i to ne jedanput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije