Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRE

Stiže novo SF izdanje Sid Meierove Civilizacije: Sami kreirajte budućnost čovječanstva

Civilizacija, igre
Foto: Firaxis/2K Games
17.04.2014.
u 17:17

Ova je igra zamišljena kao naša ideja budućnosti čovječanstva u svemiru. Beyond Earth će omogućiti igračima da sami kreiraju kako bi budućnost mogla izgledati, izjavio je David McDonough, glavni dizajner igre.

Civilizacija je pionir žanra strateške igre (turn-based) te je inspirirala mnoge druge igre u žanru realnovremenskih strategija. Ove jeseni na tržište dolazi Sid Meier's Civilization: Beyond Earth, strateška igra za Windows PC, Linux i Mac koja će vas odvesti u istraživanja i osvajanja daleko od naše planete. 

Najavljena cijena za američko tržište je 49,99 dolara, a kolika će biti kod nas, morat ćemo pričekati jesen.

Od samih početaka igre, koja je kreirana još 1991. godine, cilj joj je, kako proizvođači navode, ”izgraditi carstvo koje će oduprijeti izazovu vremena”. Igra počinje u dalekoj prošlosti, a igrači zatim šire i razvijaju svoja carstva kroz sva povijesna razdoblja sve do modernog doba te bliske budućnosti. Neke odrednice napretka u igri su određene, međutim svaki igrač može sam krojiti svoje poteze koji dovode do različitih ishoda za svakog igrača. To je bila ideja vodilja za novo izdanje ove igre koja je do sada prodana u stotine tisuća primjeraka.

Iako Sid Meier's Civilization: Beyond Earth nije direktan nastavak Sid Meier's Alpha Centauri koja je bila zasebni dio originalnih Civilizacija, mnogi su elementi igre slični. 

Kreatori igre ističu kako se radi o novoj ideji i konceptu 

U novom nastavku radnja se odvija u budućnosti. Svijet kakvog smo znali se promijenio te su ljudi postali svjesni da njiihovo vrijeme na planeti istječe. Zato su se okrenuli svemiru, odlučili na putovanje u nepoznato kako bi pronašli novi dom i početak za čovječanstvo. I tu igra počinje.  Prvi korak je da izaberete nacionalnost svog lika, zatim birate kojim ćete svemirskim brodom putovati te koga i što ćete ponijeti sa sobom. Svaki od tih izbora utječe na daljni tijek igre. Slijedi vam otkrivanje nepoznatih planeta, susreti s izvanzemaljskim rasama, naseljavanje planeta, širenje kolonija i još mnogo pustolovina. Što će se na kraju dogoditi sa Zemljom i ljudskom rasom, na vama je.

- Utjecaj Alpha Centauri je očit, ali je više hommage toj verziji, nego nastavak. Ova je igra zamišljena kao naša ideja budućnosti čovječanstva u svemiru. Beyond Earth će omogućiti igračima da sami kreiraju kako bi budućnost mogla izgledati, izjavio je David McDonough, glavni dizajner igre. 

Trailer izgleda zaista zanimljivo te je zaintrigirao mnoge fanove Civilizacije. Iako su izdavači pomalo škrti na informacijama o detaljima igre, uvjereni su u njen uspjeh. Morat ćemo pričekati jesen da se i sami uvjerimo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije