Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Nova Logitech-ova paleta periferije za igrače

logitech
PR
Autor
PR članak
30.12.2014.
u 20:00

Za one koji to ne znaju u G (G kao Gaming) seriju spadaju igrače tipkovnice, miševi, slušalice, gamepad-i i volani

Švicarska kompanija Logitech koja primarno proizvodi periferiju vrhunske kvalitete osvježila je G liniju proizvoda za igrače. Za one koji to ne znaju u G (G kao Gaming) seriju spadaju igrače tipkovnice, miševi, slušalice, gamepad-i i volani. Pa krenimo redom:

Tipkovnice:

G seriju Logitech tipkovnica čini šest tipkovnica, gdje najosnovniji model nosi ime G103 Gaming Keyboard. G103 tipkovnica posebna je po svojih šest G programibilnih tipki koje se nalaze s lijeve strane tipkovnice, iste su obojane crvenom bojom kako bi se razlikovale od ostalih tipki. Logitech je također naglasio i WSAD, te Arrow tipke crvenom bojom kako bi igrači što lakše smjestili svoje prste na pravu poziciju.

Sljedeća Logitech tipkovnica iz G serije izgledom slična je osnovnom modelu. Osim što se razlikuje imenom G105 Gaming Keyboard razlikuje se i pozadinskim LED osvjetljenjem koje je moguće podesiti u dvije razine. Pozadinsko osvjetljenje je plave boje a osim već postojećih šest G programibilnih tipki Logitech je u G105 dodao i podršku za fizičko snimanje makro funkcija. Naime, kod G103 tipkovnice makro funkcije se mogu podešavati i snimati isključivo putem programskog sučelja, dok kod G105 iste se mogu podešavati direktno pomoću dodatnih tipki za snimanje makro funkcija.

Jedna od najzanimljivijih Logitech tipkovnica jest G510s Gaming Keyboard  koja također dolazi sa pozadinskim osvjetljenjem. Pozadinsko osvjetljenje dolazi u RGB spektru podesivo unutar programskog sučelja. Osim Custom-Color RGB pozadinskog osvjetljenja u tipkovnicu je ugrađen Gamepanel LCD koji ima višestruku funkciju obavještavanja korisnika raznim informacijama direktnog iz igre, sistema, chat-a, itd… 

G510s opremljena je s čak 18 programibilnih G-tipki koje se mogu konfigurirati unutar 3 profila što čini ukupno 48 posebno personaliziranih tipki. G-tipke također mogu biti programirane za višestruke unose što pridonosi u igrama kao što je pristup konzoli i unosu određenih komandi putem jedne tipke, pa tako i programerima koji imaju potrebu unosa kodova koji se ponavljaju. Osim svega navedenog tu je i integrirana USB zvučna kartica, Game Mode tipka koja onemogućuje „start“ tipku kako istu igrač ne bi slučajno stisnuo i prekinuo igru u najvažnijim trenucima, instant tipke za multimediju kao i kontroler za kontrolu audio signala.

Sljedeća tipkovnica spada u klasu mehaničkih tipkovnica koje su ponovo pronašle svoje korisnike. Naime, mehaničke tipkovnice prestale su se masovno proizvodi prvenstveno zbog troškova proizvodnje pa tako i samog proizvoda, ali nedavno su ponovno pronašle svoje kupce. Logitech G710+ Mechanical Keyboard. G710+ dolazi s pozadinskim osvjetljenjem u dvije razine, podržava čak do 26 ulaznih informacija istovremeno što će zadovoljiti i najzahtjevnijeg i najbržeg igrača, također posjeduje instant tipke za multimediju, game mode tipku, te dolazi s 6 G-tipki. Osim svega navedenog, Logitech G710+ hvali se izuzetnom izdržljivošću što su i demonstrirali i u sljedećem video uratku. 

 

Paletu G serije Logitech miševa upotpunjuje čak 7 miševa.

G100s Optical Gaming Mouse dolazi s Delta Zero Sensor tehnologijom za izuzetnu točnost te osjetljivošću 2500dpi. G100s izrađen je od laganih materijala te je fokusiran na preciznost i izdržljivost. Podržava 2ms odaziv i „on-the-fly“ izmjenu osjetljivosti.

G300 Optical Gaming Mouse dolazi s čak devet programibilnih tipki, korisničko podesivim osvjetljenjem, „on-the-fly„ izmjenu osjetljivosti, 1ms odazivom, te vlastitom memorijom za igrače profile.

G302 Daedalus Prime MOBA Gaming Mouse je miš dizajniran za profesionalne igrače po njihovim zahtjevima. Poboljšani odaziv tipki, šest programibilnih tipki, „on-the-fly“ izmjena osjetljivosti, izdržljiv i lagan, kompaktan, 1ms odaziv, 32-bit ARM procesor, osjetljivost do 4000dpi uz maksimalano 20G ubrzanje kao i brzinu od 3m/s.

G402 Hyperion Fury Ultra-Fast FPS Gaming Mouse prvi najbrži miš na svijetu, kako to navodi Logitech na svoji službenim stranicama krasi poboljšani senzor osjetljivosti do 4000dpi zajedno sa 1ms odazivom, osam programibilnih tipaka, 32-bit ARM procesor, „on-the-fly“ izmjena osjetljivosti, do 4 profila, maksimalno ubrzanje do 16G i brzinu do 12.7m/s.

G502 Proteus Core Tunable Gaming Mouse dolazi kao vrh Logitech Gaming ponude. Miš koji dolazi s čak jedanaest programibilnih tipaka, preciznim „in-game“ promjenom osjetljivosti, kontrolom težine i balansa, „hyper-fast“ kotačić s dvostrukim načinom okretanja, te mehanički mikro-prekidači. Osjetljivost seže čak do nevjerojatnih 12.000 dpi. Ovaj miš je prepun korisničko podesivih postavki kao što su prilagođavanje različitim podlogama, podešavanje balansa i težine po profilima i podlogama. Mogućnosti ovog miša su naizgled beskonačne kao i izdržljivost prekidača do dvadeset milijuna klikova.

Osim žičanih miševa Logitech u svojoj ponudi ima i 2 bežična miša.

G602 Wireless Gaming Mouse krši sva pravila bežičnosti sa čak do 250 sati igranja u takozvanom „Performance“ načinu rada. 500Hz, odnosno 2ms odaziv po istraživanjima Logitech stručnjaka zadovoljiti će skoro sve zahtjevne igrače pogotovo što je Logitech i u ovom miša ugradio Delta Zero senzor. Miš dolazi s jedanaest programibilnih tipaka, „in-game“ izmjenu osjetljivosti koja seže do 2500 dpi uz 20G ubrzanje i brzinu od 2m/s. Ukoliko korisnik miša odluči koristi miša u „Endurance“ modu Logitech navodi izdržljivost baterija do 1440 sati, što uz dnevno korištenje od 8 sati dovodi do 6 mjeseci korištenja. Miš koristi dvije AA baterije.

G700s Rechargeable Gaming Mouse donosi potpune performanse žičanog miša u bežičnome. Trinaest programibilnih tipaka, 1000Hz odnosno 1ms odaziv, „in-game“ izmjena osjetljivosti, „dual-mode“ način rada kotačića, osjetljivost do 8200 dpi, uz ubrzanje od 30G te brzinu od 4.2m/s. G700s dolazi s fiksnom baterijom koja nije izmjenjiva no neće Vas iznevjeriti ukoliko se baterija isprazni jer isti možete povezati i USB kabelom i time nastaviti igranje bez prekida.

Osim tipkovnica i miševa, Logitech u ponudi ima i dvije podloge za miševe.

Logitech Gaming G240 platnena mekana podloga i Logitech G440 platnena tvrda podloga, kao i žični Logitech Gamepad i bežični Logitech Wireless Gamepad F710.

Osim podloga i gamepada, tu su i slušalice s mikrofonom Logitech G230 Stereo slušalice  i Logitech G430 7.1 slušalice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?