Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okupljanje u NJEMAČKOJ

Hrvatske igrice na kölnskom sajmu Gamescom

Gamescom
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
15.08.2014.
u 17:00

Na hrvatskom štandu na Gamescomu nastupa pet tvrtki; Digitalna avantura, Intercorona, Iron Ward, K.I.D. i Pandora studio

Nastupom na nacionalnom miništandu na sajmu Gamescom 2014. u Kölnu, najvećem svjetskom sajmu digitalne zabave, u srijedu je započelo prvo zajedničko izlaganje hrvatskih proizvođača računalnih igara.

Developeri zabavnog softvera okupljeni su u Grupaciju za računalne igre pri Udruženju za informacijske tehnologije Hrvatske gospodarske komore, koja je i organizirala nastup i gradnju štanda. Na hrvatskom štandu na Gamescomu nastupa pet tvrtki; Digitalna avantura, Intercorona, Iron Ward, K.I.D. i Pandora studio, koje su na svjetskom tržištu poznatije pod brendovima Reboot, LGM Games, Ironward, Cateia Games i Gamepires.

Na sajmu izlaže i zagrebački Croteam. Usto i tvrtka Infobip iz Vodnjana izlaže na Gamescomu, neovisno o nacionalnom štandu.

>> Koliko košta 'besplatna' igra?

>> 'Da je mentalitet nacije progresivan, pare bi se već našle'

Komentara 1

AT
atHyperion
14:49 20.08.2014.

Vrijeme za dobru promociju hrvatskih igara. Nadam se da će hrvatski studiji bolje prodavati u budućnosti. To bi bilo dobro za njih, Hrvatsku ali i gospodarstvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije