Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Music Inc

Britanci napravili antipiratsku glazbenu igru za mlade

Snow Patrol
Foto: Jan Knoff/DPA/PIXSELL
05.02.2014.
u 12:16

Igra stavlja mlade ljude u položaj glazbenika kako bi spoznali štetnost piratstva

Borba protiv piratstva može se voditi na više načina. Jedan od njih je blokiranje stranica na kojima se mogu skidati piratski sadržaji, no postoji i mogućnost edukacije o negativnim posljedicama piratstva i razvijanja empatije s glazbenicima.

Tim putem vodili su se tvorci besplatne aplikacije Music Inc, koja stavlja mlade ljude u položaj glazbenika s ciljem promoviranja antipiratstva, prenosi BBC. Igra je rezultat suradnje britanske udruge glazbenika UK Music, Ureda za intelektualno vlasništvo i animacijskog studija Aardman Animations.

"Naš cilj je pokazati mladim ljubiteljima glazbe kako je raditi u glazbenoj industriji i poslati poruku o vrijednosti kreativnosti na zabavan i interaktivan način", rekla je Jo Dipple, direktorica UK Musica.

Igrači u Music Incu mogu odabrati mladog glazbenika, oblikovati njegov imidž, odabrati mu pjesmu te voditi knjige pazeći na to kako se emitiranje na radiju, streaming i piratstvo odražavaju na zaradu. Igra je dostupna za iOS i Android.

Glazbeni analitičar Mark Mulligan smatra da igra neće biti hit jer je svijest o štetnosti piratstva narasla u posljednje tri godine. Osim toga, tu su i legalne alternative koje su doprinijele padu skidanja piratske glazbe. Međutim, dodaje, igra bi mogla pokazati koliko zapravo mali dio kolača dobivaju sami glazbenici.

– Glazbenik primi za snimljenu glazbu oko 16 posto novca – kaže Mulligan.

Komentara 1

HR
hrxxx111
16:44 09.02.2014.

i onda je sjeu u svoj jaguar i odvezao se u svoju vilu u kojoj jadan zbog piratstva ima bazen od samo 15m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije