Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dong Nguyen

Autor Flappy Birda razmišlja da vrati igru

Flappy Bird
Foto: Paul Rogers/News Syndication/PIXSELL
11.03.2014.
u 19:32

Donga Nguyena šokirala je popularnost igrice i zanimanje javnosti

Još uvijek ima nade za sve one koji nikad nisu preboljeli Flappy Bird.

Dong Nguyen, 28-godišnji autor igre koji ju je prošli mjesec povukao iz trgovina aplikacijama jer izaziva ovisnost, u razgovoru za Rolling Stone otkrio je da razmišlja da vrati igru u ponudu. Iako ne radi na novoj verziji, tvrdi da će, ako je ikad predstavi, uz nju dolaziti napomena korisnicima da trebaju uzimati stanke.

Nguyen, koji se zbog velikog interesa medija skriva u prijateljevu stanu u Vijetnamu, rekao je da nije mogao predvidjeti uspjeh Flappy Birda. Šokiralo ga je zanimanje za njegovu jednostavnu igricu. Lokalni paparazzi uskoro su počeli opsjedati kuću njegovih roditelja, a našao se i na meti roditelja djece koja su se "navukla" na Flappy Bird.

Nguyen je novinarima Rolling Stonea pokazao poruke nezadovoljnika. Jedna ga je osoba napala zbog ometanja djece, a druga ga je obavijestila kako je 13 djece u njezinoj školi razbilo telefone zbog njegove igre, koju još uvijek igraju jer izaziva ovisnost poput cracka. Dobio je i poruke radnika koji su izgubili poslove te jedne majke koja je prestala razgovarati s djecom.

– Isprva sam mislio da se samo šale, no onda sam shvatio da im je stvarno nanesena šteta – rekao je Nguyen. Zbog svega toga odlučio je povući besplatnu igru koja mu je donosila oko 50.000 dolara na dan od reklama.

>> Autor igre Flappy Bird objasnio zašto je povukao popularnu igricu

>> Nedostaje vam Flappy Bird? Zaigrajte Flappy Bert

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije