Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preuzeo bi odgovornost

Iako izbačen, Prgomet želi biti novi lider Mosta

drago prgomet
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.11.2015.
u 20:00

Zastupnica Rusak kaže kako je vodstvo Mosta znalo da idu na osnivanje stranke, da nisu radile iza leđa i da ih iz Mosta neće izbaciti

Osnivanje stranke Hrid Drage Prgometa vjerojatno je bilo jedno od čudnijih osnivanja neke političke stranke u Hrvatskoj. Stranka je osnovana za nešto više od pola sata, sudionici osnivačke skupštine žurili su se što prije pobjeći iz Hrvatskog novinarskog doma, a cijeli je postupak osnivanja bio potpuno tajnovit. Javnost je u tom trenutku ostala uskraćena za osnovne informacije; nije se moglo doznati koliko je točno skupštinara sudjelovalo u osnivanju, je li bilo ikakve rasprave, kako će ubuduće djelovati Hrid... 

Klub zastupnika 

Baš je Prgomet veliki zagovornik javnosti rada, demokratičnosti, dijaloga, a sve je to izostalo u trenucima osnivanja stranke koja će mu godišnje donijeti 1,1 milijun kuna, koliko se iz proračuna, po osvojenom mandatu, isplaćuje za rad političkih stranaka. Iako je od novinara koji su izvještavali ispred HND-a nakon kratke izjave gotovo pobjegao, na televiziji je ipak bio rječitiji. Ono što se može razabrati iz njegovih riječi jest to da se Prgomet želi nametnuti kao lider Mosta, odnosno treće opcije kojoj su birači na izborima dali 19 mandata.

I to kao lider koji, za razliku od Bože Petrova, želi preuzeti odgovornost i sudjelovati u izvršnoj vlasti jer Petrovljeve ideje o reformskoj vladi koja uključuje HDZ, SDP i Most smatra neostvarivima. Zato i ne čudi što je osnovao stranku u koju je navabio i dvije zastupnice koje su izabrane u prvoj izbornoj jedinici, s kojima u Saboru ima i klub zastupnika. Prgomet, koji je na Mostovu platformu sa svojom tada udrugom Hrid uskočio u zadnjim trenucima, sada je politički faktor s tri saborska mandata.

Sigurno u svom okrilju priželjkuje i druge mostovce. Njegova retorika nakon osnivanja stranke išla je u smjeru da Hrid ostaje djelovati na političkoj platformi Mosta, dakle Hrid je Most bez obzira na to što je Prgomet izbačen iz Nacionalnog vijeća te stranke. Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, dvije zastupnice koje su s liste Mosta ušle u Sabor, a sada su članice stranke Hrid, još se nisu izjasnile hoće li u Saboru djelovati kao zastupnice Hridi ili Mosta. Na ta pitanja zasad ne odgovaraju, nego ponavljaju kako se samo udruga Hrid, čije su bile članice, transformirala u stranku koja je i dalje dio platforme Mosta.

I dalje uz Most 

– Vodstvo Mosta znalo je da idemo na osnivanje stranke Hrid, ništa nismo radile nikome iza leđa i nema nikakvih naznaka da bi nas izbacili iz Mosta. I dalje smo uz Most – rekla nam je Gordana Rusak dodajući da nju ne zanimaju ni stranke ni fotelje, nego samo promjene. Prema neslužbenim informacijama, zastupnici Mosta uskoro bi trebali donijeti zaključke i o Hridi i o Prgometu.

Komentara 14

FN
Franco Negro
20:06 24.11.2015.

Pa zar nakon svega prikazanog netko moze vjerovati i postivati takvog covjeka a kamoli mu davati mjesta u medijima. Bozo je jasan u pogledu Prgometa ali izgleda to je dosadno za medije pa se pokusava isforsirati neka prica.

OP
opcija
20:05 24.11.2015.

e da skoro zaboravio.....molim austrijskog vlasnika novina da se ne bavi mandatiranjem hrvatske vlade, svašta sam se nagledao ovdje...netko bi trebao popričati s vlasnicima....uostalom zna netko tko je vlasnik Večernjeg?

Avatar juricamesko
juricamesko
20:13 24.11.2015.

iako je sam otišao Prgomet bi vjerovatno želio biti i predsjednik HDZ.on bi želio biti i premijer vlade a ako ga se pita i kardinal u katoličkoj crkvi. čovjek ima ambicija i ego veći od Zorana Milanovića a to je zbilja jako teško postići.još kad ima bezrezervnu podršku ovakvog VL ništa nije nemoguće. pa i da ode na Mars.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije