Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutra objavljuje kandidaturu

I Sandra Švaljek u utrci za gradonačelnicu Zagreba

Sandra Švaljek
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/7
06.05.2016.
u 17:31

Bila je zamjenica aktualnom gradonačelniku Bandiću, a veza je puknula kad je željela smijeniti njegove suradnike dok je on bio u pritvoru

Sandra Švaljek, nekadašnja zamjenica Milana Bandića, najavila je da će sutra objaviti svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, čime je uz HNS-ovku Anku Mrak Taritaš postala druga suparnica aktualnom gradonačelniku.

Švaljek je po zanimanju ekonomistica i kao dokazana znanstvenica 2013. stala je uz bok Bandiću kao jedno od njegovih najjačih oružja u kampanji. Između njih je sve funkcioniralo do trenutka Bandićeva uhićenja, kada joj je on, svjedoče njegovi suradnici, bez ikakva oklijevanja 21. listopada 2014. prepustio Grad u ruke.

U početku nesigurna, nakon par mjeseci Švaljek je vidjela da Grad može funkcionirati i bez sveprisutnog Bandića pa je počela igrati po svom, što se nije svidjelo Bandićevim odanim suradnicima, a ni njemu. Pat-poziciju u kojoj su obje strane tvrdile da sukoba nema presjekla je Švaljek najavivši da će smijeniti neke Bandićeve pročelnike koji su potiho bojkotirali njezine odluke, nakon čega joj je Bandić 26. ožujka 2015. povukao punomoć. Otad Švaljek sjedi u Skupštini kao zastupnica, a nagađa se da bi je u kandidaturi mogao podržati Darinko Kosor, čelnik HSLS-a, koji joj je davao podršku i dok je ratovala s Bandićem.

Analitičar Ivan Rimac kazao je da će ova kampanja biti najzanimljivija nakon 16 godina vladavine Milana Bandića tijekom kojih je lako pobjeđivao sve protukandidate. Dodao je da je posebno zanimljivo što su obje najavile svoju kandidaturu jako rano, što pokazuje njihovu ozbiljnost. Budući da se kampanja tek zahuktava, vidjet ćemo koga će podržati HDZ i SDP, odnosno hoće li imati svoje kandidate.

>>Sandra Švaljek podnijela ostavku na mjesto zamjenice gradonačelnika Zagreba

Komentara 58

JO
jomic2
17:50 06.05.2016.

Moj glas ima Bandić, a za druge kandidate me baš briga.

AN
Antiflašist
18:19 06.05.2016.

Zanimljivo!, sve veliki strucnjaci a nitko nece na trziste, svi na sisu, bilo drzavnu bilo lokalnu.

Avatar franccerac
franccerac
18:19 06.05.2016.

@golub, piše se Zagrepčani, a ne Zagrebčani. Haha... nećeš ti nikome dati glas jer ti veze s Zagrebom nemaš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije