Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOMISLAV JOSIĆ:

'I ove je godine, kao i ranijih, bila jedna kolona sjećanja'

Tomislav Josić
Foto: Branimir Bradarić
1/3
21.11.2014.
u 14:02

Josić je rekao da su po gradu bili raspoređeni snajperisti i pripremljeni vodeni topovi

- Hvala narodu Hrvatske koji je polupraznim bolničkim krugom pobijedio petokolonašku petodnevnu baražnu vatru medijskih laži, specijalce, snajperiste na vodotornju, vodene topove, policijske pse… Krunica je zaustavila petokolonašku šizofreniju, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara Tomislav Josić komentirajući ovogodišnju kolonu sjećanja u Vukovaru. 

Na upit novinara koliko je ove godine bilo kolona u Vukovaru 18. studenoga Josić je istakao da je i ove godine, kao i ranijih, bila jedna kolona sjećanja, a da su sve ostalo jadni i prozirni pokušaji pete kolone da politikantstvom obezvrijede žrtvu Vukovara i Hrvatsku.

– Skupinu branitelja koja je prema groblju krenula u 09.30 sati krenula ne bih komentirao. Kolona je bila jedna od bolnice do groblja. Svi su bili u jednoj koloni pri čemu je nebitno tko je gdje stajao jer žrtva ne poznaje protokol. Kolonu su, kako i stoji u protokolu, predvodili branitelji 4. bojne 3. Gardijske brigade ZNG i njihov stijeg, rekao je Josić.

Podsjetio je i na iznimno jako osiguranje napomenuvši da su po gradu bili raspoređeni snajperisti, angažirane specijalne postrojbe, pripremljeni vodeni topovi…

- Došli su u kolonu sjećanja kao da idu u rat što je sramota. To je naša svakodnevica i više nas ništa ne može iznenaditi od strane vladajućih. Policijski kombijima su skrivali dvojezične ploče što je njihova sramota. Oni provode zakona pa su ih tako 18. studenoga skrili. Žalosno ali istinito je da se oni boje svoga naroda, kazao je Josić pitajući se koliko je novca potrošeno na nepotrebno osiguranje.

Iz Stožera ukazuju i na to da su čelnici države na groblje ušli sporednim putevima kao i da su groblje napustili u pola protokola. Na novinarski upit stoje li neke od tvrdnja da su na groblje ušli sporednim putevima radi pripremljene blokade Josić je rekao kako su navili da iz Vlade govore neistine i kako ih ništa ne čudi te dodao i da se prošle godine pričalo o blokadi državnoga vrha tijekom kolone. Ocijenio je dobrim što vladajući tijekom hodnje od bolnice do groblja nisu davali nikakve izjave ističući da u prvom planu trebaju tada biti žrtve i njihove obitelji. Govoreći o dešavanjima u koloni sjećanja članovi Stožera spomenuli su i incident koji se dogodio na izlasku iz grada prema groblju kada je jedan automobil, sa više osoba u njemu, izašao iz sporedne ulice i prošao kroz kolonu trubeći glasno.

– Ružno je da se takvo što dogodili. Volio bih da je automobil ušao na cestu tamo gdje su vladajući pa da vidimo kako bi se onda policija ponašala. Radi toga vozila i osoba u njemu morali su se sa ceste micati zastave, invalidi…  

Ovom prilikom iz Stožera su još jednom pozvali vladajuće i Sabor da raspravu o dvojezičnosti konačno stave na dnevni red.

– Od 17. rujna 2013. godine čekamo da se ta točka postavi na dnevni red. Do sada je pet puta skidana sa dnevnoga reda. Pokažite pijetet u koji se zaklinjete i stavite je na dnevni red, zaključio je Josić.

Komentara 5

Avatar mali322
mali322
14:29 21.11.2014.

Polako josiću, i tvojoj sili će brzo kraj!

MH
mrtav-hladan
22:44 21.11.2014.

Vec mi vas je pun kar vas i kolone .. Ima li nesto drugo vl da objavi nego samo melju jedno te isto ko maks po diviziji .. ko maks po diviziji ..

SI
Sittingbull
21:36 22.11.2014.

Ovaj Josić je sve bolesniji i dosadniji. Koga više zanima što lupeta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije