Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROFESOR I LIJEČNIK

Zvonko Kusić ponovno izabran za predsjednika HAZU

HAZU
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/8
13.11.2014.
u 19:45

Kusić je rekao da Akademija treba preuzeti inicijativu, a ne samo reagirati na događaje

Akademik Zvonko Kusić izborio je novi četverogodišnji mandat na čelu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Na izbornoj skupštini održanoj u zgradi Akademije za njene potpredsjednike ponovno su izabrani Jakša Barbić i Velimir Neidhardt, dok glavni tajnik ostaje Pavao Rudan. Riječ je o akademicima koji HAZU vode od 1. siječnja 2011. godine.

U svom govoru, predsjednik Kusić, inače specijalist nuklearne medicine i radioterapije te sveučilišni profesor, naglasio je da bi Akademija morala imati više inicijative, a da bi manje trebala reagirati na događaje. Pohvalio se da je u njegovom mandatu u HAZU održano 1233 događaja, te da su objavljene 632 edicije. Najavio je i da će rad Akademije biti nastavljen u budućnosti, bez obzira na restrikcije.

- U Akademiji postoji samo jedna Hrvatska - rekao je Kusić.

Istaknuo je i da Akademijina Zaklada postoji već dvadesetak godina, te da je u tom periodu u 1085 projekata i 500 edicija uložila 15 milijuna kuna. Već za dvanaest dana Akademija će organizirati Dane otvorenih vrata koji su naišli na veliki odaziv publike i to u svim gradovima u kojima HAZU djeluje.

>> HAZU obilježio stotu godišnjicu smrti Ivana Zajca

>> Zvonko Kusić: Široki konsenzus bio bi znak zrelosti društva

Komentara 13

GU
gustirna
20:37 13.11.2014.

U cemu ce to oni preuzeti inicijativu.u sutnji pred unistavanjem hrvatske od jugokomunista.cim hadeze dodje na vlast treba nogirati sve ove parazite iz te antihrvatske akademije gluposti.......valjda su nanjusli da komunisti gube vlast pa bi sada malo 'preuzeli inicijativu'.

NJ
nada.jurincic
20:03 13.11.2014.

Izabran da ŠUTI ka šta je šutija prethodni "mandat".Sramota!Vi ste JAZU a ne HAZU!Da nema akademika Pečarića,i još dvojice-trojice tu i tamo....mislili bismo da smo opet u Srboslaviji.

Avatar drInternet
drInternet
23:00 13.11.2014.

Koliko mi plaćamo ovu smijuriju ulizništva??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije