Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osoba tjedna - Zvonimir Mršić

Kupnja Žita – Mršićeva igra na sve ili ništa!

07.07.2014., London, Velika Britanija - Predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mrsic ispred zgrade EBRD-a u Londonu. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.04.2015.
u 08:00

Ako se kupnja Žita pokaže lošom odlukom, kažu, Mršić će izletjeti iz Podravke čim mu 2017. istekne mandat

Bez uobičajene pompe koja prethodi takvoj akviziciji stigla je vijest da je Podravka kupila slovensku tvrtku Žito. Za 51 posto dionica Žita Podravka je dala 33 milijuna eura. Naši gospodarstvenici odlično su reagirali na tu vijest jer je to još jedan korak na putu da Hrvatska postane ozbiljan regionalni igrač u prehrambenom biznisu.

Iako je Zvonimir Mršić do veljače 2012., kada je postao šef uprave Podravke, više od desetljeća bio gradonačelnik Koprivnice, kupnja Žita Mršiću je sasvim sigurno vrhunac karijere. Da im dragi Bog ponudi da mogu birati hoće li postati Obama, prvi čovjek na Marsu ili šef Googlea, većina Koprivničana rekla bi Bogu: Hvala, ali možete li me ipak postaviti za šefa Podravke?

I dok Mršić uživa u lovorikama, upućeni kažu kako je zaigrao "igru života" – na sve ili ništa. Ako se kupnja Žita pokaže lošom odlukom, kažu, Mršić će izletjeti iz Podravke čim mu 2017. istekne mandat. 

>> Podravka za 33 milijuna eura kupila većinski udio u ljubljanskom Žitu

Ključne riječi

Komentara 3

KR
krka
08:43 26.04.2015.

Pazi ovo: letjeti će van iz Podravke kad mu istekne mandat 2017!!!??? Znači do 2017 može raditi kaj hoće???? Bože pomozi!!!

GU
General_U
09:16 26.04.2015.

jel ovo onaj što je prodao zemljište grada koprivnice negdje na moru neka odmarališta i popalio lovu i plakao u saboru cvileći nisam kriv partija ga sačuvala od ćorke.

MA
Makava
12:15 26.04.2015.

Tak to funkcionira u Podravci. Velike igrače premjeste na drugo mjesto kad nešto zeznu ili ih kao otpuste sa ogromnim otpremninama, a nas male nogom u guzicu za najmanju sitnicu ili nam zamrznu radni staž i ukinu uvjete rada. "Kompanijaa sa srcem"- MOŠ MISLIT! Odkad došao taj derpe nema vise zdrave pameti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije