Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glavaš stigao u Osijek

'Poštenije bih suđenje imao u Beogradu ili Republici Srpskoj'

glavaš
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/11
31.03.2015.
u 20:14

Glavaš je okupljenim novinarima kazao kako se ne bi iznenadio ni da ga idući tjedan sedmi put pritvore.

Branimir Glavaš danas oko 16 sati pušten je iz bolnice za osobe lišene slobode, a nakon što mu je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ukinulo istražni zatvor.

Glavaš je okupljenim novinarima kazao kako se ne bi iznenadio ni da ga sljedeći tjedan sedmi put pritvore. U bolnicu za osobe lišene slobode prebačen je iz zatvora u Remetincu nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje zbog štrajka glađu. U bolnici je dočekao i odluku suda da ga se pusti na slobodu, a na tu odluku tužiteljstvo će se najvjerojatnije žaliti. O žalbi će odlučivati Vrhovni sud.

Branimir Glavaš stigao je pred svoj stan na Preradovićevu šetalištu u Osijeku oko 19.15 sati. Dočekalo ga je 200-tinjak građana gromoglasnim pljeskom. Oštro se obrušio na hrvatsko pravosuđe.

  - Hrvatsko pravosuđe je trulo kao trula bundeva. Očito da se u tom pravosuđu nešto mora mijenjati, a prva i osnovna stvar, govorim iz iskustva, jest da treba provesti lustraciju. Popunjeno je ljudima koji ne poštuju ni Ustav, ni hrvatske zakone i međunarodne konvencije. Nadam se kako će buduća vlast riješiti taj problem – poručio je.

- Rekao sam da ću se brzo vratiti – podsjetio je što je kazao kada je uhićen.

Proveo je 26 dana u Remetincu i u štrajku glađu.

- Imao sam suđenje koje je bilo krajnje nekorektno, nepošteno i nezakonito. Usuđujem se reći da bi poštenije bilo u Beogradu ili Republici Srpskoj, nego što sam imao u Zagrebu – izjavio je. Iako su ga šest puta uhićivali, spreman je, nastavio je, i dalje se boriti.

- Ne bi me iznenadilo ni da me sljedeći tjedan, kada DORH podnese žalbu, ponovno uhite. Neka uhićuju, a ja ću se iz petnih žila boriti da se naše pravosuđe stabilizira i očisti, da u njemu rade stručni i sposobni ljudi koji vole svoju domovinu, što sada nije slučaj – istaknuo je.

U političkom ga radu, najavio je, neće spriječiti ni presude, ni zatvori.

Smršavio je, ocjenjuje, 15 do 17 kilograma.

- Nisam gladan. Pojeo sam juhu i jogurt kada sam na teletekstu pročitao odluku Izvanraspravnog vijeća. Zadovoljan sam svojim zdravstvenim stanjem, iako je 26 dana štrajka glađu ostavilo posljedice – odgovorio je Glavaš okupljenima. Netko je od njih, naime, povikao: "Pustite čovjeka, gladan je".

>> Vrhovni sud: Glavaš u pritvoru može biti maksimalno do 5. svibnja 2016.

>> Glavaš smršavio 20 kilograma, i dalje odbija hranu, vodu i infuziju

>> Branimir Glavaš dozvolio da mu se pruži medicinska pomoć

Komentara 256

MA
maskerano
12:52 31.03.2015.

heroj a ne zločinac,victory

Avatar Abcda
Abcda
13:16 31.03.2015.

Sve ovo je neozbiljno . Igraju se sa ljudima kao da je partija ping-ponga. Ni Tito ovo nije radio .

Avatar nisamgladan
nisamgladan
12:53 31.03.2015.

Toooooo. Branimire sretno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije