Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasila se Documenta

'Zoran Pusić ne ostvaruje nikakvu dobit od sredstava koje je odobrilo Ministarstvo Vesne Pusić'

Vesna Pusić
Patrik Macek/PIXSELL
01.03.2015.
u 11:45

Objašnjavaju da su novac dobili na temelju natječaja Ministarstva za podršku organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne pomoći.

Udruga "Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću" reagirala je na medijske napise u kojima se spornim smatra činjenica da su na natječaju od Ministarstva vanjskih poslova, na čijem čelu je Vesna Pusić, dobili 248.992 kuna, u trenutku dok je predsjednik upravnog odbora udruge brat ministrice Zoran Pusić.

"S obzirom na informacije koje su se posljednjih dana pojavile u medijima o tome kako je u dobivanju spomenutog natječaja sudjelovao Zoran Pusić, predsjednik upravnog odbora Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, želimo naglasiti kako predsjednik i aktivist Građanskog odbora za ljudska prava nije zaposlenik Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, niti na bilo koji način sudjeluje u aktivnostima Documente u radu s ukrajinskim organizacijama civilnog društva pa prema tome niti ne ostvaruje nikakvu financijsku dobit iz sredstava koje nam je odobrilo ministarstvo na čijem čelu je gđa Vesna Pusić", izvijestili su u priopćenju iz Documente.

Objašnjavaju da su novac dobili na temelju natječaja Ministarstva za podršku organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne pomoći . "Documenti je odobreno 248.992,80 kuna i to za pomoć u izgradnji kapaciteta ukrajinskih organizacija civilnog društva za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava", pišu iz Udruge te dodaju da su projekt inicirali  njihovi kolege iz Kuće ljudskih prava iz Kijeva.

>>Pusić u Varteksovu kostimu zagovarala potencijalnu izradu brazilskih uniformi

>>'Hrvatska je vrlo poznata u Kolumbiji, pogotovo sportaši'

Komentara 71

AA
alan.alanh
11:55 01.03.2015.

meni zvuči čisti nepotizam. Šta kažu institucije pravne države (sad smijeh)

VL
VERUM LIBERET
11:56 01.03.2015.

Ovo nema zaista nigdje osim u kukuriku Hrvatskoj !!

DR
drugPlenky
12:04 01.03.2015.

Ima li što bizarnije od ovog para, ja se ne mogu dosjetiti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije