Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iznad oblaka

Helikopter s Milanovićem vratio se u Zagreb zbog vrtloga

zoran milanović
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/8
11.07.2014.
u 20:08

Policijski helikopter osjetljiv je na loše vremenske uvjete

Policijski helikopter sa Zoranom Milanovićem danas nije sletio u Osijek, u kojem je premijer trebao svečano otvoriti radove na projektu vrijednom 72,5 milijuna eura za poboljšanje vodne infrastrukture, nego se vratio u Zagreb. Ispričao ga je potpredsjednik Vlade Branko Grčić kazavši da je “letio negdje nad osječkim nebom, no zbog vremenskih prilika nije se uspio spustiti”. Iako su bile predviđene dvije lokacije pokraj Osijeka za slijetanje, kako je novinarima objasnio glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan, zbog zračnih vrtloga to nije bilo moguće. Helikopter je stigao na pola puta i vratio se natrag u Zagreb.

– Helikopter je osjetljiv na loše vremenske uvjete, a ovdje je riječ o niskoj naoblaci. Pilot je sve profesionalno odradio i napravio najbolje moguće za sigurnost putnika u njemu – objasnio je direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić.

Helikopter u kojem se, osim posade, nalazio premijer Zoran Milanović i glasnogovornik Vlade Nikola Jelić (a riječ je ili o novom Eurocopteru EC 135 P2+ ili starijem Bell-u Jetrangeru) stigao je do Virovitice, kada je pilot dobio upozorenje o lošim vremenskih uvjetima nad Osijekom.

Kako je u ovakvim situacijama uvijek mjerodavna odluka pilota, očito je procijenio da je rizik nepotreban i vratio se u Zagreb. Da je Milanović koristio za let vojni Mi-8 ili Mi 117sh, koji su puno robusniji, veći i jači, moguće je da bi ipak sletio u Osijek. Prema prvom planu, predsjednik Vlade trebao je u Osijek doputovati Vladinim zrakoplovom challengerom

>> Osijek dobio 120 milijuna kuna vrijedan autobusni kolodvor

Komentara 55

JO
josipovski
10:46 11.07.2014.

Trebao se provozati HŽ-ovim vlakom na jedno "Putovanje s pogledom" od ZG do OS. Na toj brzini nema zračnih vrtloženja.

Avatar tituš
tituš
10:36 11.07.2014.

Antu Kotromanovića na mjesto pilota i premijera za kopilota u hrvatski MIG koji je remontiran, natočiti im gorivo i neka lete dokle god dolete ...

AL
alfa5
10:28 11.07.2014.

pa zasto nije,,,iskocio,,,on je supermen sto se toga tice pada i sa 2 metra,,,,ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije