Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trilateralni sastanak u Schladmingu

Milanović: Hrvatska podržava EU energetsku uniju, nama je najvažnija izgradnja LNG terminala

Zoran Milanović trilaterala u Schladmingu
Foto: Vlada RH
28.03.2015.
u 17:02

Naglasio je da Hrvatska, s proizvodnjom vlastitoga plina kojim zadovoljava dio svojih potreba nije u potpunosti ovisna, ali želi surađivati

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je danas, zajedno s predsjednikom Vlade Republike Slovenije Mirom Cerarom i saveznim kancelarom Republike Austrije Wernerom Faymannom na trilateralnom susretu u Schladmingu, u Austriji. Susretu je također nazočio Maroš Šefčovič, potpredsjednik Europske Komisije.

Na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka, predsjednik Vlade istaknuo je hrvatsku proeuropsku poziciju koja podržava Europsku energetsku uniju. Naglasio je da Hrvatska, s proizvodnjom vlastitoga plina kojim zadovoljava dio svojih potreba nije u potpunosti ovisna, ali želi surađivati. „Nama je najvažnija izgradnja LNG terminala na Krku, to sam istaknuo i na današnjem sastanku. Projekt na Krku je u tijeku, aplicirali smo na Junckerov plan, to su projekti od zajedničkog interesa Europske unije. Hrvatska nije presudna na toj karti Europe, ali je važna.“, kazao je predsjednik Vlade.

>> Deset ponuđača za zemljište na Krku

Komentara 4

HA
happyshack92
20:49 29.03.2015.

ooojjjjjooojjj,.....

SV
smiljan vuk
18:01 28.03.2015.

Isao malo na skijanje ali KAKO sluzbenim AUTOM ili ZRAKOMLATOM MORHA???

GO
Goran41
09:59 29.03.2015.

To su projekti od zajedničkog interesa Europske unije od kojih HR nece imati nikakve koristi. Od zajednickih interesa u YU uniji HR je imala velike koristi! Velike firme koje su poslovale u Yu uniji danas gotovo i ne postoje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije