Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Karamarko je trebao dati ostavku. Vladu nemamo i nije jasno uopće koja većina je podržava'

Zoran Milanović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
Autori: Bojan Arežina, Hina
12.05.2016.
u 12:12

Milanović je rekao da trokut upućuje na vrlo plodan odnos između obitelji Karamarko, Josipa Petrovića i MOL-a

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović rekao je na današnjoj konferenciji za medije da će u Saboru tražiti izglasavanje nepovjerenja Tomislavu Karamarku zbog otkrića o vezi lobista Josipa Petrovića i njegove supruge Ane Šarić Karamarko.

– Gospodin Karamarko morao bi odlučiti želi li se baviti javnim ili privatnim poslom. To zajedno ne može ići – rekao je Milanović.

Dodao je da "trokut" upućuje na "vrlo plodan odnos između obitelji Karamarko, Josipa Petrovića i MOL-a".

– Lobist MOL-a ima na svom ugovoru suprugu prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a. To je potpuno neodrživo. Ne kažem da postoje elementi kaznene odgovornosti, pretpostavljam da ne, ali to je politički nemoguće. Karamarko je trebao dati ostavku. Treba izdvojiti privatno, poslovno od javnoga. Političari se bave javnim poslom, u javnom interesu, i očito se priča, kad je riječ o HDZ-u, ponavlja iz generacije, s koljena na koljeno. S obzirom na to da nije dao ostavku, tražit ćemo da odstupi i da mu se izglasa nepovjerenje – rekao je Milanović.

Rekao je i kako žele vidjeti što o tome misli Most, odnosno, kako je rekao, koalicijski partner HDZ-a čiji je predsjednik prije nekog vremena zatražio da se Karamarko očituje o lobistu koji je plaćao njegovu suprugu.

Rekao je i da nemamo Vladu, vlast ni parlamentarnu većinu.

– Ostaje kao činjenica ono što govorim, da Vladu nemamo i da nije jasno uopće koja većina je podržava – rekao je Milanović.

– Što ja znam koliko će ovo trajati. Praktički od Uskrsa parlamentarna većina ne postoji – rekao je Milanović.

Milanović je komentirao i skidanje osam poduzeća s popisa strateških, što je Vlada jučer učinila na telefonskoj sjednici. Rekao je, između ostalog, da ACI mora ostati strateška tvrtka.

– Ako ACI nije strateška tvrtka, onda ne znam što jest – rekao je Milanović, dodajući da se radi o neshvaćanju o tome što je strateško. Rekao je također da će tražiti da se o ovome raspravlja i u Saboru.

– Tu nema jasnog plana, nego je netko donio lošije korporativne poslovne običaje koji možda funkcioniraju u farmaceutici, ali ne mogu funkcionirati u državi – rekao je Milanović.

Milanović je rekao da je Vlada bezidejna.

– Takva brzinska mahnita prodaja osobina je ljudi koji ne razmišljaju uopće, a pogotovo ne strateški – rekao je Milanović.

Milanović je rekao da je Tihomir Orešković eksperimentalni premijer, da se pokazalo da to ne funkcionira u ovim političkim okolnostima te da čini Hrvatskoj štetu.

– Imamo većinu koju nemamo, imamo manje partnere koji su zajedno s HDZ-om izašli na izbore, koji će teško više ikada ući u Sabor i za taj saborski mandat će se držati zubima. (...) Imamo Most s kojima smo pregovarali u dobroj vjeri – rekao je Milanović.

Milanović je, odgovarajući na pitanje o nedolascima u Sabor, rekao da je stalno u kontaktu sa SDP-ovim zastupnicima.

– Tu sam, a kad budem fizički u Saboru, bit ću sigurno – rekao je Milanović.

>> Milanović: Ponašanje gospođe Kolinde Grabar-Kitarović neozbiljno je i neodgovorno!

>> Podjela u SDP-u: Jedni za dogovor, drugi protiv Mosta

Komentara 158

HA
Hammond
12:08 12.05.2016.

Gledam ovaj sveti barjak iza njega,kako ga nije sramota stat ispred,a pljuje po svakom crvenom i bjelom polju,srami se koje zlo si napravio sa pusickom,josipovicem,mesicem i ostalom ekipom

Avatar Marijanček
Marijanček
12:17 12.05.2016.

Milanoviću što bi gospodin Karamarko trebao dati ostavku da bi ti mogao ponovo uništavati Hrvatsku kao što si je unišatavao sve ove četiri godine. SRAMI SE.

DU
Dudek
12:17 12.05.2016.

Javlja se ratni dezerter! Vlast slast. Slučajni političar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije