Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetni raspust

Zoran Milanović s obitelji će se odmarati u tzv. Bakarićevoj vili

Zoran Milanović na Hvaru
Foto: Dalibror Urukalović/PIXSELL
1/3
29.07.2014.
u 08:03

U isto vrijeme godišnji odmor iskoristit će i potpredsjednici Vlade Vesna Pusić, Milanka Opačić i Branko Grčić

Premijer Zoran Milanović početkom sljedećeg tjedna odlazi na godišnji odmor koji će, barem je tako planirano, potrajati dva tjedna.

Dakle, u Banske dvore trebao bi se vratiti u ponedjeljak 18. kolovoza.

Na godišnjem odmoru premijer Milanović koristit će, poručuju iz Vlade, jednu od državnih rezidencija u kojoj će se odmarati sa svojom obitelji.

Nema sjednica Vlade

Neslužbeno doznajemo da će Milanović s obitelji najvjerojatnije uživati u miru vile Kovač (takozvane Bakarićeve vile) na otoku Hvaru. U toj državnoj rezidenciji predsjednik Vlade kratko se odmarao i prošlog ljeta.U isto vrijeme godišnji odmor iskoristit će i potpredsjednici Vlade Vesna Pusić, Milanka Opačić i Branko Grčić.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

No oni neće koristiti usluge državnih rezidencija.U prva dva tjedna kolovoza stoga neće biti redovnih sjednica Vlade, a iz Vladina odjela za odnose s javnošću poručuju da dežurstva potpredsjednika ili ministara nisu predviđena “budući da će svi članovi Vlade biti dostupni u slučaju potrebe”.

Moguće je da Milanović godišnji odmor dijelom iskoristi i u stranačke svrhe.

Nastavak turneje

Naime, Zoran Milanović prije nekoliko je tjedana počeo veliku turneju u sklopu koje je već bio posjetio Zadar, Šibenik, Kvarner i – njemu najvažnije – Rijeku, gdje je uspio slomiti “pokret otpora” predvođen potpredsjednikom SDP-a Zlatkom Komadinom.

Nakon što je pacificirao riječki ogranak, planirano je da Milanović posjeti i još neke SDP-ove filijale i tako učvrsti svoju poziciju u stranci uoči sjednice Glavnog odbora koja će se održati najvjerojatnije već u rujnu.

Iako će predsjednik Vlade iduća dva tjedna biti na godišnjem odmoru, to, naravno, ne znači da će “isključiti mobitel” i po cijele dane ležati na plaži. Gotovo je sigurno da će godišnji odmor iskoristiti i za nekoliko obilazaka “terena”.

– O službenim obvezama premijera Zorana Milanovića u tom razdoblju naknadno ćemo vas izvijestiti – poručili su nam iz Vlade na naše pitanje o premijerovu ljetnom rasporedu.

>>Hrvatska ne upravlja turizmom, 
on joj se i dalje jednostavno događa

>>Zoran Milanović sa suprugom na premijeri predstave na Brijunima

>>The Economist o Lijepoj našoj: Bolesna Hrvatska. Veliki nered

Komentara 29

JU
Jurajura041
09:03 29.07.2014.

Ma dajte molim vas sto je radio pa mu treba odmor on je na odmoru cijeli zivot

EU
eurobanana
08:46 29.07.2014.

Kaj Hrvatska Vlada i Saborski zastupnici idu na godisnji? Pa kad im vidim prazan sabor i njihove sjednice ,,ja osobno mislim da su oni stalno na godisnjem.. A kad vidim rezultate ..pomislim ..mozda je bolje da nista ne rade ..ako.ako nesto rade onda je to narodu parasoks i steta

DD
ddh
08:57 29.07.2014.

On sa svojom familijom ljetuje u jednoj drzavnoj rezidenciji, sto znaci, da mu se ta drzavna rezdencija vjerojatno besplatno stavlja na raspolaganje. Besplatno za njega, jer troskove osoblja u toj rezidenciji i sve ostale troskove placaju porezni obveznici u Hrvatskoj.. I sad nek netko objasni, gdje to stoji, da predsjednik jedne vlade kao drzavni sluzbenik moze i smije koristiti imovinu drzave u svoje privatne svrhe. Gdje to pise, da se njemu daje na raspolaganje i drzavna vila i osoblje u toj vili pocev od domara do kuhara i sobarice, bez da to ne mora platiti. Nigdje. A ako nigdje takvo sto ne pise, onda je to kradja. Za komuniste nista novoga. To su radili jucer, to rade danas i to ce raditi sutra. I opet ce Stazici i drustvo ljetovati u drzavnim rezidencijama za 7 kn dnevno, a oni koji to placaju kopati po kontejnerima. I to je pravicnost koji "pravednik-mesija" s Pantovcaka svaki dan okolo trubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije