Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SUSRETA

Milanović posvadio i udruge: Branitelji se podijelili na tri struje

Sastanak Josipa Klemma sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem izazvao je priličnu buru na braniteljskoj i političkoj sceni
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/4
27.08.2016.
u 09:04

Prozvani Josip Klemm nije želio dolijevati ulje na vatru i dodatno zaoštravati polemiku. Samo je rekao da misli sve najbolje o Đakiću

Nije samo politička scena podijeljena nakon susreta Zorana Milanovića i dijela branitelja koje je predvodio Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Zaiskrilo je i na braniteljskoj sceni koja nije jednodušno prihvatila spomenuti sastanak o kojemu javnost bruji ovih dana. Josip Klemm doživio je ozbiljne kritike od braniteljskih “teškaša”. Njega je, kako prenosi Jutarnji list, oštro napao Josip Đakić, predsjednik Hvidre i utjecajni saborski zastupnik HDZ-a. Đakić tvrdi da s Klemmom ne želi više uopće imati posla. Zatim ga optužuje za izdaju i političku trgovinu te proriče da će završiti kao “svatko onaj tko s vragom tikve sadi”.

Pravo na mišljenje

– On bi razgovarao s deklariranim četnikom koji je u ratu imao pretenzije prema hrvatskom teritoriju, s onima koji su nas najdublje emocionalno i ljudski povrijedili i nanijeli nam neopisivo zlo. Hvidra u tom neće sudjelovati. Klemm je za nas prošlost – izjavio je Đakić za Jutarnji list. Prozvani Josip Klemm nije želio dolijevati ulje na vatru i dodatno zaoštravati polemiku sa šefom Hvidre. Samo je rekao da svaka udruga i pojedinac imaju pravo na svoje mišljenje.

– Možda imamo različite poglede na svijet – kaže Klemm dodajući da o Josipu Đakiću misli sve najbolje.

Kritikama je bio izložen i general Đuro Dečak koji se prije nekoliko dana sastao sa Zoranom Milanovićem u ime Republičke koordinacije udruga iz Domovinskog rata “Dr. Franjo Tuđman”. On je želio od Milanovića čuti što kani poduzeti u vezi univerzalne jurisdikcije koju je proglasila Srbija. Đuro Dečak ne želi ulaziti u polemike na braniteljskoj sceni, ali ne može negirati da je braniteljska scena podijeljena jer postoji oko 1300 braniteljskih udruga. Đuro Dečak ističe da je kao saborski zastupnik pokušavao pridobiti političare da izglasaju specijalni zakon koji tretira svu braniteljsku problematiku, ali da nije naišao na razumijevanja svojih tadašnjih kolega političara. – Sada smo dobili takvo šarenilo koje se ne može povezati – ističe Dečak dodajući da hrvatska država nije bila pravedna prema braniteljima. Bilo je pretjerivanja u svakom pogledu.

– Branitelji su razjedinjeni jer je država prema nekim bila više nego majka, a prema drugima je bila gora od maćehe. Neki su dobili previše, a ogromna većina nije dobila ništa – naglašava Dečak.

Dnevna politika

Nije želio izravno odgovoriti na pitanje jesu li neki šefovi braniteljskih udruga previše politizirani. Kaže da je stanje u njegovoj Koordinaciji više nego dobro. Uostalom, on je od obitelji prvog hrvatskog predsjednika dobio dopuštenje da koristi ime “Franjo Tuđman” jer je obećao da se neće baviti dnevnom politikom. Odbija kritike da nije podržao branitelje koju su, kako kaže, postavili šator u Savskoj. Naglašava da su dali braniteljima potporu za njihov opravdane zahtjeve, ali nisu im dali potporu da kadroviraju jer to ulazi u sferu dnevne politike.

>> General Đuro Dečak: Pa što ako Plenković i Milanović nisu branitelji

Komentara 103

RE
REYAM
09:39 27.08.2016.

Trebali ste napisati da ih je Milanović podijelio u tri struje. Za pretpostaviti je da je i napravio i popise tko će s kime i to im podijelio.

ZG
zorbas.grk
09:37 27.08.2016.

sami sebi kopate jamu

FD
franjo.durinic
09:29 27.08.2016.

Zavadi pa vladaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije