Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premijer u rijeci:

Milanović komentirao nezaposlenost i ručao u studentskoj menzi

Milanović u Rijeci
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
04.03.2015.
u 15:15

Premijer Zoran Milanović u društvu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela u zgradi Sveučilišnog kampusa na Trsatu otvorio je 8. sajam poslova u Rijeci

– Moji savjetnici često me upozoravaju da ublažim retoriku u govorima, ali konkretno, danas moram biti izravan i reći da je pitanje nezaposlenosti u Hrvatskoj elementarna nepogoda pa čak i pitanje nacionalne sigurnosti jer je nezaposlenost prema svim anketama dominantno daleko najveći problem u Hrvata – izjavio je predsjednik Vlade Zoran Milanović nakon što je u srijedu u društvu ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela u zgradi Sveučilišnog kampusa na Trsatu otvorio 8. sajam poslova u Rijeci, javljaju  24 sata.

– Naši stari odlazili su iz zemlje kada nije bilo posla, što dokazuje da je rad najdublja ljudska potreba. Oko tristo tisuća ljudi trenutačno je nezaposleno u ovoj zemlji i od prvog dana našeg djelovanja nastojimo taj broj umanjiti, to jest povećati zaposlenost do te mjere da uvodimo i novu mjeru, a ta je da svim mladima nakon četiri mjeseca od završetka školovanja osiguramo neku vrstu posla – kazao je Milanović. 

Premijer je istaknuo da ''ne postoji recept iz epruvete već je to konstantna borba za izvrsnošću, korektnošću i humanošću''. Poručio je da ''moramo biti kvalitetniji od konkurencije i ulagati te čuvati hrvatsku kunu''.

– To je za mene patriotizam, ali i zdrav razum. Ne postaje se uspješniji na način da se bude jeftiniji i da se ruše cijene već je jedini put konkurentnost, rad na kvaliteti i dizanje cijena – dodao je premijer.

>>Problemom nezaposlenosti bavi se i portal Večernjeg lista u svojoj VL Inicijativi u kojoj, također, možete predložiti rješenje za to goruće pitanje u hrvatskom društvu.

Cijeli članak možete čitati ovdje

 

>> Milanović o devalvaciji: Prste dalje od kune! 

>> Ministar Mrsić: Zaposlenih je 60.000 više nego što je objavio DZS!

Komentara 51

Avatar petrolio
petrolio
15:29 04.03.2015.

elementarna nepogoda je ova SDP/HNS vlada koja ništa nije ostvarila iz plana 21 nego je zatukla naše gospodarstvo, a građane dovela na prosjački štap!!!

MU
Mukowsky
15:29 04.03.2015.

To Milanović želi sugerirati da se nezaposlenost ne može izbjeći jer je, kao i elementarna nepogoda, nešto što je nemoguće izbjeći?!?! E moj Milanoviću, nažalost elementarnu nepogodu u obliku tvog lika i djela možemo izbjeći tek nakon 4 godine djelovanja.

ĆA
ćaćaća
15:33 04.03.2015.

milanče je započeo ronjenje na dah po cijeloj hr...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije