Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Povratak u Haag

Milanović o Šešelju: To je sve skupa nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji

Zoran Milanović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
31.03.2015.
u 12:15

Premijer napominje kako mu nije ni bilo jasno zašto je Šešelj uopće bio pušten iz pritvora

– Odluka da se Vojislav Šešelj mora vratiti u Haag sigurno neće destabilizirati Hrvatsku i regiju, ako je Hrvatska uopće dio regije, a Srbija će sada pokazati je li prava demokracija ili zaista ovisi o takvim hirovima. To nikako ne bi smjelo destabilizirati Srbiju ni na koji način i zato je izjava da je to udar na premijera Srbije meni neshvatljiva – kazao je premijer Zoran Milanović danas u Zagrebu nakon svečane sjednice kojom je u Saboru obilježena šesta godišnjica ulaska Hrvatske u NATO.  

Premijer napominje kako mu nije ni bilo jasno zašto je Šešelj, čiju presudu ne želi prejudicirati, ali smatra da je jasno da je Šešelj među najodgovornijima za rat na prostoru bivše Jugoslavije i napad na Hrvatsku, uopće bio pušten iz pritvora te da "optužnica očito nije bila dobro pripremljena".

– Tužiteljstvo i prije, doduše protiv nedužnih ljudi kao što je Gotovina, nije znalo odraditi svoj posao. Tada ga nije ni moralo odraditi jer nije bilo ničega – komentirao je Milanović.  

Govoreći o situaciji sa Šešeljem, Milanović je rekao:

– To je sve skupa nepotrebno uzburkalo negativne emocije u regiji i dovelo je na neki način srbijansku vladu u jednu tešku poziciju koju razumijem s jedne strane, s druge strane očekivao sam malo jasniju reakciju.

>> Prva zajednička fotografija premijera Milanovića i predsjednice Grabar-Kitarović

>> Vojislav Šešelj mora u haaški pritvor! 'Neću se dobrovoljno vratiti u Haag'

Komentara 40

ME
melanija
12:30 31.03.2015.

moze li netko toj kliki konacno objasniti da pojam "regija" zemljopisno ne postoji u kontekstu u kojem oni njega nama namecu?

AB
abc1511
12:41 31.03.2015.

Narod ne zanima regija nego život po EU standardima...

DG
dgtec
12:31 31.03.2015.

Koga briga za šešelja , brinite se kako se maknuti iz te takozvane regije i omogućiti ovdje dostojan život. Ponašaju se kao da smo predgrađe srbije stalno vijesti odande. SRAMOTA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije