Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Deveta izborna jedinica

Milanović nudi Pupovcu četvrto mjesto u Saboru

06.01.2014., Zagreb - U Katedrali Preobrazenja Gospodnjeg u Zagrebu odrzana je liturgija na pravoslavni Badnjak. Premijer Zoran Milanovic.  Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
01.07.2015.
u 19:00

Takva kombinacija za SDP "zlata vrijedi" jer bi Kukuriku koalicija time dobila osam do devet tisuća glasova

Predsjednik Vlade i SDP-a Zoran Milanović nudi liderima SDSS-a Miloradu Pupovcu i Vojislavu Stanimiroviću zajednički izlazak na parlamentarne izbore u devetoj izbornoj jedinici (Šibenik, Zadar, Knin, Lika...). Time bi SDSS dobio vrlo izglednu šansu da uz tri saborska mandata koja će gotovo sigurno osvojiti u dvanaestoj (manjinskoj) jedinici osvoji i četvrti mandat.

Dvaput ispod praga

U borbi za svaki glas takva kombinacija zlata bi vrijedila i SDP-u, odnosno Kukuriku koaliciji jer bi njihova lista dobila dodatnih osam do devet tisuća glasova. Naime, SDSS je na prošlim i pretprošlim parlamentarnim izborima samostalno izlazio u devetoj jedinici i oba puta ostao ispod izbornog praga, ali je osvojio znatan broj glasova. Na izborima 2007. osvojili su 9115 glasova (3,58 posto), a 2011. godine 7795 glasova (3,17 posto).

– Da, točno je, SDP predlaže tu vrstu partnerstva. O tom još nismo ni raspravljali niti išta odlučili na stranačkim tijelima – rekao nam je Milorad Pupovac. A na pitanje jesu li skloni izlasku na izbore sa SDP-om u 9. izbornoj jedinici iz SDSS-a poručuju: "Odlučit ćemo kad za to dođe vrijeme".

I predsjednik SDSS-a Vojislav Stanimirović poručuje kako to za SDSS "još nije aktualno pitanje".

IDS traži nešto slično

– Kako pretpostavljam da će se lideri SDSS-a Pupovac i Stanimirović kandidirati u dvanaestoj, "manjinskoj" izbornoj jedinici, iz redova SDSS-a na zajedničku listu u 9. jedinici mogao bi zamjenik Šibensko-kninske županije Mirko Rašković, pomoćnik ministra uprave Boris Milošević, predstojnica Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Mirela Stanić-Popović ili netko četvrti jer SDSS ima dosta kvalitetnih ljudi iz te izborne jedinice – kaže naš izvor iz SDP-a.

Prijedlog ima smisla i kada se zna da je upravo ta deveta jedinica HDZ-ova utvrda i da će prvi na HDZ-ovoj list biti Tomislav Karamarko pa je jasno da SDP pokušava sve da u devetoj ipak ne doživi potpuni potop.

Hoće li osim SDSS-a još koja stranka upasti u Kukuriku križaljku, pitanje je. Još se uvijek čeka i zadnja od IDS-a koji ima prevelike apetite. Naime, IDS zapravo traži nešto slično što se sada nudi SDSS-u, tri sigurna mandata i četvrti koji bi dobili preferencijalnim glasovima. Međutim, upitno je hoće li SDP na to u konačnici pristati. S HNS-om je dogovor s druge strane postignut. Dat će im sedam ili osam mandata iako se u zadnje vrijeme sve češće čuje da je izglednije da će u Saboru imati samo sedam zastupnika. HSU traži tri zastupnika da bi imao klub u Saboru i to će i dobiti. I s Laburistima je dogovor pred vratima.

Do kraja ovog tjedna ili početkom idućeg trebali bi se sastati Zoran Milanović i šefica Laburista Nansi Tireli, a 18. srpnja Nacionalno vijeće Laburista trebalo bi i potvrditi ulazak u koaliciju.

>>SDP sustiže HDZ, Kukuriku i Domoljubna koalicija vode mrtvu trku

>>Milanović hoće 831.010 glasova, SDP aktivira baš sve članove

Komentara 43

KO
Komacero
19:42 01.07.2015.

Cetnicko komunisticki pakt za Veliku Srbiju

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
19:06 01.07.2015.

to su glasaci sdp srbende hahaha eto koalicije narode osv vjesti se a tako vrtoglavo rastu ankete a oni srbe vuku da im poboljsaju prosjek

ZR
Ze Roberto u
20:12 01.07.2015.

A sad slijedi ponuda za koaliciju Zoranu Pusicu i Vesni Terselic, a naculo se da se nudi i Vulin... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije