Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PREMIJER

Milanović na Kosovu 
u razgovorima o svom budućem poslu?

Milanović, Kotromanović i bivši kosovski premijer Agim Çeku
Foto: gazzetta express
1/9
25.10.2016.
u 12:25

Špekulacije da traži konzultantski posao počele su početkom mjeseca kad je u Tirani premijeru ponudio svoje iskustvo ulaženja u EU

Bivši premijer i još uvijek predsjednik SDP-a Zoran Milanović potegnuo je potkraj prošlog tjedna i do Prištine. U društvu bivšeg kosovskog premijera Agima Çekua i svog bivšeg ministra obrane Ante Kotromanovića (koji je ondje bio zbog vlastitog posla) fotografirao ga je fotoreporter Gazette Express, što je potaknulo špekulacije da je Milanović zainteresiran za konzultantsku poziciju i na Kosovu.

Okuplja tim

Medijske informacije da je Milanović zainteresiran za konzultantske poslove u tom dijelu svijeta već se neko vrijeme naveliko objavljuju. Sve je počelo početkom mjeseca kada je bivši premijer otputovao u glavni grad Albanije Tiranu kako bi vidio postoji li interes albanskih vlasti za savjete koje bi im on mogao dati. Milanović je u Tiranu išao s bivšim ministrom regionalnog razvoja i fondova EU Brankom Grčićem, što može biti znak da šef SDP-a ne nudi samo sebe nego da okuplja tim ljudi koji zemljama koje žele postati članice EU mogu pomoći na tom putu. Prema informacijama koje je Večernji list prije objavio, Milanović i Grčić u Tirani su svoje iskustvo oko ulaska u EU, ali i povlačenja novca iz fondova EU, ponudili albanskom premijeru i čelniku Socijalističke partije Albanije Ediju Rami s kojem su se tada i sastali i, prema našim informacijama, sklapanje ugovora s Albanijom mnogo je vjerojatnija kombinacija nego s Kosovom gdje je bivši premijer obavio uglavnom neformalne razgovore.

Neće dugo u Saboru

Albaniji, kao zemlji koja ima status zemlje kandidata za ulazak u Europsku uniju, a koja još nije otvorila pregovore, takvo iskustvo može biti od velike koristi. No osim u Albaniji i na Kosovu, Milanovićevi bliski suradnici kažu da bivši premijer ima dobre kontakte i u Makedoniji i Crnoj Gori koje bi također mogao iskoristiti u budućnosti.

Nije tajna da Zoran Milanović traži novi posao. Kada je objavio da se ne namjerava ponovno kandidirati za šefa SDP-a kazao je i da mu nije cilj dugo se zadržavati u Saboru i kako mu je želja “nešto i zaraditi”. Prema nekim informacijama iz SDP-a, Milanović namjerava ostati u Saboru najkasnije do kraja godine. Uostalom, da ga funkcija saborskog zastupnika ne zanima pokazuje i nepojavljivanjem u Saboru. Nije bio ni na potvrđivanju Vlade, a iako je šef Kluba zastupnika SDP-a, u pravilu se ne pojavljuje ni na sjednicama Kluba.

>> Može li Milanović podnijeti da bude u SDP-u a da ne šefuje

Komentara 53

Avatar LaMer
LaMer
12:36 25.10.2016.

Lik je notorna ljenčina , nije u dosadašnjem životu 2 (slovima dva) dana radio neki konstruktivan i suvisli posao ! Obično dolazi na posao ok 10 sati , pa marenda a od 13 sati je na ručku . Posli idee malo ubit oko i to ti je njegov radni dan !

KA
KaNiDora
12:36 25.10.2016.

može švercati drogu

Avatar George Bailey
George Bailey
12:35 25.10.2016.

Otvorit će lanac pekarnica "ili mi ili oni" a za srbijansko tržište će biti prigodno ime "šaka jada".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije