Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rodna ravnopravnost

Zoran Milanović čestitao Dan žena

Zoran Milanović
Patrik Macek/PIXSELL
07.03.2014.
u 13:14

Rodna ravnopravnost jedan je od uvjeta izgradnje pravednog društva te gospodarskog, socijalnog i kulturnog napretka, poručio je Milanović

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović čestitao je hrvatskim građankama Međunarodni dan žena:

 - Poštovane građanke Republike Hrvatske, stoljetna nastojanja i napori pokreta za prava žena i prava radnica neosporna su i povijesna dostignuća. Nažalost, taj je proces još uvijek nedovršen, jer se žene i dalje svakodnevno suočavaju s izazovima u ostvarenju svog prava na punu ravnopravnost.

Rodna ravnopravnost jedan je od uvjeta izgradnje pravednog društva te gospodarskog, socijalnog i kulturnog napretka. Vlada Republike Hrvatske štiti prava žena i svih drugih društvenih skupina, nastoji ih unaprijediti te radi na osiguravanju uvjeta za ravnopravno sudjelovanje žena u svim aspektima svakodnevnog života. U postizanju tog cilja nije dovoljno samo uspostavljanje pozitivnog zakonodavnog okvira. Stoga ustrajno promičemo svijest o tome da ravnopravnost nema alternativu te da je svaka diskriminacija apsolutno neprihvatljiva. U ime Vlade Republike Hrvatske i svoje osobno, čestitam vam Međunarodni dan žena!“

>> Najavile marš na Dan žena 'Nećemo zaboraviti 8 + 8 + 8!'

Komentara 8

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
15:55 07.03.2014.

Da sam zensko vratio bih mu nazad tu cestitku sa zeljom da ga vise nikad ne vidim u politici ili bilo kojoj javnoj funkciji. Ustvari najbolje bi bilo da ostane tamo kuda je i poso.

ZD
zdepar
14:09 07.03.2014.

milanović je čestitao svim drugaricama, a umjesto cvijeća im je omogućio da ga iz dana u dan slave sa svojim obiteljima - bez posla i sretstava za život

NV
novo vriijeme
13:49 07.03.2014.

Za one iz prethodnog članka koji smatraju da se radi o prazniku iz Jugoslavenskog socijalizma malo edukacije "Žene zaposlene u industriji odjeće i tekstila su javno demonstrirale 8. ožujka 1857. u New Yorku. Tekstilne radnice su protestirale zbog loših radnihdnih uvjeta i niskih plaća. Demonstracije je rastjerala policija. Te iste žene su osnovale sindikat dva mjeseca kasnije."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije