Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović:

'Bilo bi nam draže da je Ivo Josipović s nama, ali nije. Želim mu sve najbolje'

Zoran Milanović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/7
07.04.2015.
u 17:05

Upitan za proslavu obljetnice Oluje, premijer je rekao da u Knin treba otići prijepodne i dići barjak, a nakon toga mimohod u Zagrebu

Premijer Zoran Milanović danas je u Rijeci komentirao sastanak Vijeća za obranu koji je ujutro održao s predsjednicom Kolindom Grabar–Kitarović.

- Sastanak je trajao više od dva sata, bio je jako dobro pripremljen od Stožera Ministarstva obrane, kvalitetan, bez ikakvih tenzija - rekao je Milanović. Dodao je da je sastanak bio mnogo bolje pripremljen od prethodnog, razgovaralo se o svim bitnim temama, no, nastavio je, na kraju se sve svodi na to koliko imamo novca i koliko možemo platiti. Za početak, to je gradnja pet ophodnih brodova.   

- Vezano za teme o kojima smo raspravljali nije bilo baš nikakvih razmimoilaženja, jako sam zadovoljan – ponovio je premijer i dodao da je stanje u vojsci dobro, no da treba više novca pa je nužno odrediti stvarne prioritete kada je vojska u pitanju.  

Upitan za proslavu obljetnice Oluje premijer je rekao da to nije bila tema Vijeća za obranu, no da je njegov stav da u Knin treba otići prijepodne i dići barjak, a nakon toga održati mimohod u Zagrebu.

Milanović je komentirao i najavu osnivanja stranke Ive Josipovića. Je li to udar na SDP?

- Nije. Slobodna smo zemlja, zaista smo slobodna, to nije fraza. Ljudi se politički organiziraju, idu svojim putem, bilo bi nam draže da je s nama, ali nije. Želim mu sve najbolje - rekao je Milanović.

Milanović je u Rijeci obišao gradilište budućeg trening-kampa HNK Rijeka na Rujevici. Uz gradonačelnika Vojka Obersnela i predsjednika Rijeke Damira Miškovića uz buku građevinskih strojeva uvjerio se da radovi na gradnji kompleksa sa stadionom i nekoliko nogometnih igrališta dobro napreduju.  

- Ovo je privatno ulaganje koje je pomogao i grad, i društvena djelatnost i posao, netko ulaže 18 milijuna eura u igrališta, to je i novac i posao i ulaganje u mlade – rekao je premijer dodajući da je riječ o investiciji bez pomoći iz državnog proračuna, kakvih u Hrvatskoj treba biti više. Upravo mogućnosti ulaganja  preko EU fondova, koja u srijedu u Rijeci predstavljaju trojica ministara, premijer je nazvao najznačajnijima dodajući da je riječ o projektima koji možda nisu vidljivi kao stadion, ali su itekako važni jer podižu standard života građana.  

Komentirao je i posljednje istraživanje javnosti o bušenju Jadrana rekavši da smatra da, ako se utvrdi da ima nafte, ima smisla pitati građane treba li bušotine začepiti i prepustiti zaboravu ili od njih živjeti i otvoriti radna mjesta.

- O tome se treba izjasniti cijela nacija - rekao je Milanović.

>> Svi žele sreću Josipoviću, ali se ne vide s njime

Komentara 44

HO
Hodajucalaz
17:46 07.04.2015.

Oko 20% stanovnika Hrvatske vjeruje yugopartijasima i njenom otpadu, Xudipovic, Gabruc, Holy, Lesar i ostali partijski otpad. Dijelite to a ostatak pripada Hrvatima kojima se Hrvatska nije dogodila. Neka Yugo komunistibidu na jednu stranu konacno.

OS
osica
17:53 07.04.2015.

Prozirni ste jedan i drugi " skroz na skroz"

ML
Mlad75
17:34 07.04.2015.

To je dogovor Milanovica i Josipovica....Josipovic ce pokupit glasove razocaranih SDP i lijevog centra glasace, a onda ce uci u poslije izbornu koaliciju ....komunisticka posla...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije