Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija

Znanost fakat nam ne treba jer uhljebit nije greda

Kasica prasica pred Ministarstvom obrazovanja
Foto: Facebook
03.07.2015.
u 07:15

Otići će svi mladi jer Vlada niš’ ne radi, moja zemlja Hrvatska”, rugaju se “zabrinuti građani” u pjesmi “Moja DUMBovina”

Velika ružičasta kasica prasica s natpisom “Doniraj minimum za kurikulum” osvanula je jučer pred ministarstvom obrazovanja na Sveticama. Tu ju je, ali sudeći po fotografijama na njihovoj Facebook stranici, i pred nekoliko dječjih vrtića, škola i fakulteta, postavila skupina, kako se nazivaju, “zabrinutih građana”, nezadovoljna tretmanom obrazovanja u Hrvatskoj.

Kuna za obrazovanje

“Smanjivanje proračunskog izdvajanja za obrazovanje, učiteljske plaće niže od državnog prosjeka, nedostatak sredstava za kvalitetnu reformu obrazovnog sustava, otkazivanje dodjele Oskara znanja radi štednje – tek su neki od razloga zabrinutosti hrvatskih građana nad budućnošću hrvatskog obrazovnog sustava”, stoji u dopisu skupine građana, koji upozoravaju da Hrvatska, uz Bugarsku, izdvaja najmanje za znanost i obrazovanje među zemljama EU. Na Facebook stranici pomalo ironično kažu: “Zabrinuti za hrvatski obrazovni sustav, odlučili smo pomoći ministru Mornaru humanitarnom akcijom. Svaka će kuna pomoći – odvoji svoju od današnje kave i ubaci u kasicu pred Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta na Sveticama. Ubaci kunu u kasicu prasicu kako bi obrazovanje naše izbjeglo guste kaše.”

Jako duhovito

A da ne bi sve ostalo samo na tekstu i slikama, skupina “zabrinutih građana” snimila je i svoju Band aid pjesmu “Moja DUMBovina”, u kojoj prozivaju vlast za nebrigu za obrazovanje.

“Svakog dana učim razlomke, učim, ali čemu, pitam se, ukrast ću maturu ja jer tako lakše je...”, počinje tekst pjesme u kojoj se nije štedjelo nikoga. “Otići će svi mladi jer Vlada niš’ ne radi, moja zemlja Hrvatska, znanost fakat nam ne treba jer uhljebit nije greda”, rugaju se “zabrinuti građani”. Tko su oni, još se ne zna.

Što o svemu misli ministar obrazovanja, nismo uspjeli doznati. No neki njegovi najbliži suradnici prokomentirali su da je sve to “jako duhovito”.

>> 'Kaos! U pet godina državne mature nije bilo propusta kao ovoga lipnja'

>> Čemu državna matura kad već 127 studijskih programa provodi i svoj prijamni ispit!?

Komentara 3

OK
okus
13:09 03.07.2015.

Bandido je prvi pa onda svi ostali za njim.

OK
okus
13:10 03.07.2015.

A i Francek je izjavil kolko kosta kila mozga.....

OK
okus
13:12 03.07.2015.

Nasljedujemo partizaniju..... Nikad se maknut od nje. U SVIM segmentima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije