Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Komadina:

'Hrvatska je stvorena borbom partizana, a sačuvana je pod vodstvom Tuđmana'

Rijeka
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
04.05.2015.
u 21:54

Obersnel: Našoj djeci moramo reći da je prvi organizirani otpor fašizmu u okupiranoj Europi počeo upravo u Hrvatskoj

U HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci danas je održana Svečana akademija povodom 70. obljetnice oslobođenja Rijeke u Drugom svjetskom ratu. Kako prenosi Novi list, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da je Hrvatska stvorena borbom partizana pod vodstvom Josipa Broza Tita te da je pod vodstvom Franje Tuđmana, drugog najvećeg sina, sačuvana u avnojevskim i zavnohovskim granicama.

- Onima koji iskazuju ambicije da revidiraju i na svoj način tumače našu povijest i vrijednosti antifašizma, samo poručujemo, gospodo, ovdje vam to neće proći - rekao je Komadina.

O antifašizmu je ponosno govorio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

- Našoj djeci moramo reći da je prvi organizirani otpor fašizmu u okupiranoj Europi počeo upravo u Hrvatskoj, da je poruka koju šalju antifašizam i pobjeda nad ustaštvom, nacizmom i fašizmom poruka koja se baštinila i u Domovinskom ratu, a naši su Primorci, Gorani i otočani opet bili u prvim redovima. I ponosni smo zbog toga - rekao je Obersnel, priznajući da je i s antifašističke strane u ratu i u komunističkoj Jugoslaviji nakon njega bilo zločina za kojih nema opravdanja i koje uvijek treba osuditi te da pred tom istinom ne treba zatvarati oči.

>> Antifašizam u našoj epohi – ili kako izmaknuti lošoj prošlosti?

>> Tito poslije rata nije bio antifašist: za verbalni delikt išlo se u zatvor

Komentara 146

Avatar xvalentinox
xvalentinox
22:33 04.05.2015.

komad bud aletine,partizani su se borili i izborili jugoslaviju,da si za vrijeme tita rekao da su se partizani borili za hrvatsku bio bi streljan po kratkom postupku.hrvatsku je stvorio doktor franjo tudman a obranili su je hrvati.

Avatar delminium
delminium
22:19 04.05.2015.

ha ha ha pod vodstvom račana i uzdanice sdp-a u slavoniji hadzića

BA
bakulušić
22:14 04.05.2015.

Gospodine Komadina, povijest-čista jedinica. Morate još raditi i upotpuniti svoje znanje ili prestanite javno istupati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije