Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlatko Hasanbegović:

'HDZ želi da vlada u ovom sastavu nastavi s radom, ali spremni smo na svako rješenje'

Zlatko Hasanbegović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
31.05.2016.
u 15:10

Ovom prigodom bih pozvao Most da preispita svoje stajalište, rekao je Hasanbegović

Hrvatska demokratska zajednica želi da vlada u ovom sastavu nastavi s radom, no kao ozbiljna stranka spremna je na svako rješenje koje može uslijediti nakon odluke Mosta, rekao je danas ministar kulture Zlatko Hasanbegović koji u Bruxellesu prisustvuje sastanku Vijeća za obrazovanje, mlade, kulturu i sport EU-a.

"Ovom prigodom bih pozvao Most da preispita svoje stajalište, da se vode stvarnim činjenicama i pravorijekom nadležnih tijela, a ne novinskom kampanjom", rekao je Hasanbegović.

Ovakvo ozračje nije najbolje za rad vlade, ali je njezina obaveza, "kao i svakog ministra, da nastavi s predanim radom za koje su dobili povjerenje Hrvatskog sabora i naroda", naglasio je ministar kulture. 

Hasanbegović osvrnuo se i na raspravu oko Kurikularne reforme, istaknuvši kako joj je vlada od početka davala potporu, ali je dodao da se trebaju uvažiti sve dosadašnje primjedbe na rad eskpertnog tima, te pojedinih povjerenstava za konkretne kurikularne sadržaje. 

"Ovo što sada vidimo je potpuno nepotrebna politizacija tog pitanja budući da se kurikularna reforma nikad nije dovodila u pitanje, ali se i jasno naglašavalo da se tako dalekosežna reforma ne može poistovjećivati s jednim čovjekom", rekao je Hasanbegović, koji smatra da je potpuno neprihvatljivo da jedna stručna rasprava postane sredstvo za prepucavanje aktera u hrvatskoj politici.

"Mislim da se gospodin Jokić to treba shvatiti i jasno se ograditi od pokušaja instrumentalizacije kurikularne reforme za dnevno-političke ciljeve", zaključio je Hasanbegović. 

Ministar Hasanbegović po prvi puta sudjeluje Vijeću za obrazovanje, mlade , kulturu i sport u Bruxellesu, gdje je jedna od tema bila donošenje zaključka o Europeani, europskoj kulturnoj inicijativi o digitalizaciji europske kulturne baštine. 

"Ministarstvo kulture podupire tu inicijativu budući da želimo da se hrvatska kulturna baština što jače uključi u taj projekt kako bi bila dostupna svim internetskim korisnicima", rekao je Hasanbegović. 

Tema sastanka bila je i revizija Direktive o audiovizualnim i medijskim uslugama, te se raspravljalo o predstavljanju proizvodnje i razmjene europskih audiovizualnih sadržaja, rekao je Hasanbegović.

Naglasio je kako je posebice važna za Hrvatsku bila rasprava o očuvanju hrvatskih kulturnih sadržaja i jezične baštine koje trebaju biti uključene u izmjenu Direktive.

Ključne riječi

Komentara 6

NO
Norway
15:41 31.05.2016.

Podrska najboljem Ministru u Vladi RH

ZL
zlako
17:07 31.05.2016.

Ministar je ćovjek iznad vremena.Treba preuzeti premjersku funkciju.On zna jer je velike stvari radio i u prošlom żivotu.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
17:21 31.05.2016.

Pravovjerni ministarski Apostol, hrvatski cvijet, zvijezda HDZ-ovih izbora, je dokaz kako je široka duša vjerodomoljubnog naroda koji u svoje raširene ruke dočekuje i pravovjernike kojima je Lijepa Naša prioritet , zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije