Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvoreno pismo

Živi zid: Banke u šakama drže i državu

Sinčić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
09.10.2015.
u 17:49

Banke kamatare i ucjenjuju i građane i državu, tvrdi Ivan Vilibor Sinčić u pismu

Posadili ste sjeme bijede i nesreće koje je uhvatilo korijen kod HNB-a. Nametnuli ste nam iščašen model rada HNB-a kako biste razorili hrvatsko gospodarstvo i društvo. Povećavate nam vanjski dug svake sekunde i uništavate svu proizvodnju. HNB radi oboje – početak je to otvorenog pisma koje je bankama uputio Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida navodeći da su građani zbog kredita izloženi hipotekama, visokim valutnim klauzulama, ovršnom zakonu, izbacivanjima na ulicu..., a sve to pod motom – banci sve, čovjeku ništa. Sinčić bankama oštro zamjera da u šakama drže i državu koja se “ne smije financirati iz svoje središnje banke, nego samo od privatnih bankara”, čime, tvrdi, banke državu kamatare i ucjenjuju.

– Svima je sada jasno kakvog ste karaktera i kako treba postupati prema vama. Zato će Živi zid sasjeći vašu priču u gore spomenutom korijenu. U našoj državi više neće biti bankarske samovolje, kamatarenja, deložacija.... Nećete više podmićivati političare jer dolazi generacija koja shvaća kako funkcionira financijski sustav i neće nasjesti na jeftine trikove – poručio je Sinčić bankama.

>> Sinčić pisao Sanaderu: Kad ti neće suditi Šeksovi sudovi – sudit ću ti ja

Komentara 90

R0
R00kie
18:00 09.10.2015.

ajme majko kad bi ti dosao na vlast sto bi od ove jadne ekonomije napravio...

MI
miso
20:34 09.10.2015.

Gospodin Sinčić govori bolne istine. To je uistinu tako, a siguran sam da je još i puno lošije. Rezultati govore tome u prilog. ... Tome zaista treba stati na kraj. Ako Živi zid to provede svaka im čast. Milanovićevi i Karamarkovi to nisu do sada učinili, a neki od njih to niti ne pomišljaju. ... Ono što Sinčić ne spominje, ni on se ne usudi, jeste da u Hrvatskoj oni naprijed nabrojani jesu robovi. Oni rade za drugoga, bez svoje volje. To je definicija roba. Ban Jelačić je ukinuo kmetstvo,a ropstvo nitko u Hrvatskoj još nije ni pomislio ukinuti. To treba biti prvi akt nove Vlade i Sabora. Predsjednica o tome također šuti. Zašto? Srame se progovoriti o najbolnijoj ljudskoj temi, jer su sami doveli do toga.

IV
Ivanveliki
18:21 09.10.2015.

Odavno je jasno kako onaj tko ima novac ima i vlast, bez obzira koja stranka bila na vlasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije