Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premještaj

Sabo će u Lipovici raditi za nekoliko stotina kuna mjesečno i jedan dnevni obrok više

02.09.2014., Osijek - Izricanje presude bivsem gradonacelniku Vukovara Zeljku Sabi za slucaj podmicivanja dva gradska vijecnika, osudjen je na kaznu zatvora od godinu i cetiri mjeseca. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/2
30.06.2015.
u 17:23

Zbog druge optužbe, one za fiktivno zapošljavanje, Sabo kaznu ne služi u Valturi, gdje su najpovoljniji uvjeti

Nakon što su gotovo mjesec dana bili cimeri u ćeliji, bivši gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i branitelj Veljko Marić više nisu u zatvoru u zagrebačkom Remetincu.

Sabo je na poluotovorenom odjelu kaznionice u Lipovici-Popovači. Marić je premješten u zatvoreni odjel kaznionice u Glini. Obojica su smještena u višekrevetne sobe. Neslužbeno doznajemo da će se Sabo prihvatiti posla u Lipovici za mjesečnu plaću od nekoliko stotina kuna i jedan obrok više, na što imaju pravo svi zatvorenici koji rade. Zbog zdravstvenih tegoba, Marić u zatvoru vjerojatno neće raditi. Obojica su premještena prošli tjedan. Odluku o tome gdje će to biti donijelo je Povjerenstvo za upućivanje zatvorenika na izdržavanje kazne zatvora Središnjeg ureda uprave za zatvorski sustav, nakon što su na Odjelu za dijagnostiku i programiranje u Remetincu prošli svu potrebnu proceduru. Svim zatvorenicima koji su osuđeni na kazne dulje od šest mjeseci zatvora Odjel za dijagnostiku je prva stanica. Tu zatvorenici idu na sistematski pregled, rješavaju psihotestove, razgovaraju sa socijalnim pedagogom, psihologom, socijalnim radnikom... Sve se to obavi u roku od tri do četiri tjedna.

S obzirom na to da je u slučaju podmićivanja dvoje zastupnika vukovarskoga Gradskog vijeća Sabo osuđen na osmomjesečnu kaznu zatvora, moglo se očekivati da će je izdržavati u kaznionici u Valturi, u kojoj su za zatvorenike najpovoljniji uvjeti i gdje je kaznu svojedobno izdržavao i Radimir Čačić. To bi se i dogodilo da, nedugo nakon što je osuđen, Sabo nije optužen za fiktivno zapošljavanje.

>> Veljko Marić je i u domovini optuživan, poput Gotovine i cijele 'Tuđmanove Hrvatske'

>> Željko Sabo: Idem u zatvor bez stida i miran

Komentara 13

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
18:37 30.06.2015.

u ovom komunistickom savezu zvani sdp sve sami lopovi banditi pogledaj ih svi po zatvorima

OS
osica
18:07 30.06.2015.

"Nemojte ga pustiti bez obroka jer će plakati."

VR
Vojislav_Radakovic
18:21 30.06.2015.

Znaci sve kao i dosad, samo za manje pare i u losijem restoranu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije