Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Reiner:

'Ostojić bi se u Odboru za unutarnju politiku vrlo brzo našao u sukobu interesa'

Željko Reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
05.02.2016.
u 22:58

Oporba je iz toga napravila veliku priču, rekao je Reiner

- Oporbi bez sumnje pripada predsjedavajuće mjesto u saborskom Odboru za unutarnju politiku ali bi se Ranko Ostojić, da je izabran, vjerojatno vrlo brzo našao u sukobu interesa. Znate da Odbor za izbor i imenovanja većinom glasova nije bio za to. To nije presedan jer su se takve stvari događale i prije. Oporba je iz toga napravila veliku priču, a iz diskusija se moglo vidjeti da uopće nije došlo u pitanje da li oporba ima ili nema pravo na mjesto predsjednika toga odbora. Ima pravo, samo su mnogi izražavali sumnju da Ranko Ostojić nije osoba za to jer bi jako brzo mogao doći u sukob interesa, rekao je večeras u Županji predsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner gdje je nazočio svečanosti otvaranja 49. Šokačkog sijela.  

Govoreći o na svečanosti otvaranja Reiner je rekao kako duboko osjeća slavonsku i šokačku tradiciju s obzirom na to daje po ocu Slavonac kao i da Šokačko sijelo spaja slavnu prošlost sa sadašnjošću kako bi se prisjetili svoje tradicije jer to je ono što čini Šokadiju, Slavonce i Hrvate onakvima kakvi jesu. Reiner je ukazao i na potrebu čuvanja tradicije kao važnog dijela nacionalnog identiteta.

- Učinit ćemo sve da pomognemo razvoju grada Županje u smjeru koji je zacrtao gradonačelnik, rekao je prilikom otvaranja ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić.  

Ovogodišnje Šokačko sijelo, koje se održava po 49. put, manifestacija je tradicijske kulture koja je otvorena glazbeno-scenskom priredbom "Idem šorom i pjevam bećarac". Do 9. veljače, do kada se traje sijelo, biti će održano niz folklornih, kulturnih, zabavnih i drugih priredbi. Domaćini podsjećaju kako je ovogodišnje Šokačko sijelo „posvećeno bećarcu, vokalno-instrumentalnom napjevu popularnom u Slavoniji, Baranji i Srijemu koji se nalazi na UNESCO-vom listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara“.

>> Reiner: Odbor može funkcionirati i bez predsjednika, Grbin uzvraća: Teško

>> Reiner nije dopustio glasovanje o Ostojiću za predsjednika Odbora za unutarnju politiku

Komentara 29

SO
SoloHan
23:22 05.02.2016.

Ostojić je samim postojanjem u sukobu interesa

DU
Deleted user
03:45 06.02.2016.

Jedan korak naprijed, dva koraka nazad - to je Hrvatska.

OG
Oger
10:49 06.02.2016.

Ha,ha, a Miro Tudjman se onomad nije nasao u sukobu interesa kad je SDP glasovao za njega!!!??? Reineru - neposten si, jako neposten.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije