Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Reiner:

'Od prvih dana svog postojanja HAZU slijedi temeljne Strossmayerove ideje'

Željko Reiner
Foto: Sabor
1/6
29.04.2016.
u 13:09

Na kraju govora Reiner je čestitao današnjim laureatima Akademijine nagrade i poželio im puno uspjeha i sreće u radu

Predsjednik Hrvatskoga sabora akademik Željko Reiner sudjelovao je danas na Svečanoj sjednici i dodjeli nagrada u povodu obilježavanja Dana Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u atriju palače Hrvatske akademije.

- Od prvih dana svog postojanja Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti slijedi temeljne Strossmayerove ideje. Kao glavna hrvatska intelektualna institucija okuplja najjače umove hrvatskog društva u istraživačkim projektima koji donose korisne spoznaje kako o našoj prošlosti tako i one koje nam pomažu da učinimo korak dalje u budućnost. Jer umna sila viša je od materijalne i umna sila je ta koja nebom i zemljom vlada, istaknuo je veliki Strossmayer u svom govoru Saboru davne 1861. godine, a mi se s tom njegovom izrekom ne možemo nego potpuno složiti i u našem 21. stoljeću - poručio je Reiner, priopćio je Sabor.

Dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Reiner je najavio riječima da Hrvatski sabor i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti od prvog dana tijesno surađuju na području znanosti, gospodarstva, kulture. Poruka ove svečanosti je podrška radu i zalaganju, a koja je potaknuta iskrenim pobudama da se bude uspješan u promicanju stručnosti, znanja i obrazovanja jer jedino na taj način Hrvatska može držati korak s razvijenim društvima i dalje napredovati. Na kraju govora Reiner je čestitao današnjim laureatima Akademijine nagrade i poželio im puno uspjeha i sreće u radu.

>> 'Važno je naglašavali ulogu Međimurja, ali i naših velikih ličnosti u hrvatskoj povijesti'

>> Reiner: Ja ne mogu rješavati sve probleme u društvu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar CroVeridicus
CroVeridicus
19:09 29.04.2016.

Koga zanima korupcija u HAZU, neka pročita ovo... https://kakademiacroatica.wordpress.com/

DU
Deleted user
13:19 29.04.2016.

Jedna od Strossmayerovih ostavština je i jugoslavenstvo, panslavizam..e ako i to slijedite..!

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:06 29.04.2016.

Strossmayer je bio jugofil. I akademija mu se zvala JAZU a ne HAZU.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije