Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Krapljan:

'Kako je moguće da privatna firma Regenerate d.o.o. bude osnovana na adresi Gradske vijećnice?'

hdz sisak, željko krapljan
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
15.02.2016.
u 14:55

HDZ je istaknuo kako je riječ o tvrtki osnovanoj u rujnu prošle godine i u vlasništvu osoba iz Zagreba koji stoje iza tvrtke Epi consulting koja je u svibnju 2015. potpisala ugovor o pravu građenja na gradskom zemljištu u Poslovnoj zoni Novo Pračno

"Kako je moguće da privatna firma Regenerate d.o.o. bude osnovana na adresi Gradske vijećnice? Zakon doduše to dopušta, no onda se radi o iznajmljenom prostoru pa je pitanje je li bilo javnog natječaja, koji prostor ta tvrtka koristi, tko snosi troškove režija?" - upitao se predsjednik sisačkog HDZ-a Željko Krapljan na tiskovnoj konferenciji.

HDZ je istaknuo kako je riječ o tvrtki osnovanoj u rujnu prošle godine i u vlasništvu osoba iz Zagreba koji stoje iza tvrtke Epi consulting koja je u svibnju 2015. potpisala ugovor o pravu građenja na gradskom zemljištu u Poslovnoj zoni Novo Pračno.

"Tada je rečeno da će Epi consulting za devet mjeseci početi proizvoditi struju na toj čestici, a vidimo da još nije ni počela gradnja najavljene bioplinske energane. Vidljivo je da odnedavno tvrtkom upravlja Verica Pavlović, istaknuta članica SDP-a Zagrebačke županije" – rekao je Darko
Weiss.

HDZ se osvrnuo i na Nedžada Bakalovića.

"Nedžad se predstavlja kao glavni savjetnik sisačke gradonačelnice, ima i kancelariju u Gradu Sisku, a na adresi Zibelska 11 ima i tvrtku za proizvodnju energije "Strategija, projektiranje, organizacija". Nije li riječ o sukobu interesa i na osnovi čega on koristi gradske prostorije kad nije zaposlenik grada"- upitao je Weiss. Na istoj adresi, dodao je, nalaze se još dvije tvrtke za proizvodnju energije "Kinetic Power Plants" d.o.o. i "Faza technology energija" d.o.o.

Iz gradske trvtke Sisak projekti, koja je smještena u Vijećnici, poručuju kako su tražili da svi investitori koji dobiju pravo građenja moraju osnovati tvrtku u Sisku, kako novac ne bi odlazio van Siska, te da u oba slučaja nema ničeg spornoga.

"Investitor Epi consulting poštuje hrvatske zakone i tvrtku nije mogao osnovati na čestici u Poslovnoj zoni Novo Pračno gdje je ostvario pravo građenja,  bez kućnog broja. Zbog toga je gradska tvrtka Sisak projekti, osnovana za suradnju s investitorima, osigurala vlastitu adresu kao prijelazno riješenje dok investitor ne dobije kućni broj i registrira tvrtku u Novom Pračnu. Tvrtka Regenerate u vlasništvu investitora EPI consulting prima službenu poštu na adresi Sisak projekata i tako će biti dok ne dobiju građevinsku dozvolu, koju su službeno zatražili, i počnu s gradnjom objekta. Nedžad Bakalović "ne sjedi u gradskoj vijećnici" niti koristi kancelariju. S obzirom da je bio angažiran kao konzultant za projekt javne rasvjete povremeno je tijekom 2015. godine koristio prostorije gradske tvrtke Sisak projekti za pripremu natječaja i projekata koje smo kandidirali za bespovratna državna sredstva. Ukupno je za energetsku učinkovitost javne rasvjete Grad Sisak od Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva gospodarstva kroz tri projekta dobio 738.000 kuna bespovratne potpore." - stoji u odgovoru kojeg je, na naš upit, dao Julije Katančević, direktor tvrtke Sisak projekti.

Komentara 5

NA
Nadalinaaa
15:22 15.02.2016.

Ma,sad to nije važno jer imamo gorući problem ustaške kape i dokazivanje fašizacije RH. Ne talasajte sada s pljačkom i korupcijom bivše Vlade jer taman su pustili maglu kroz medije, pa ih ne ometajte.

PA
Patrizzia
16:15 15.02.2016.

Neka DORH odgovori na to .

Avatar ČEPlN
ČEPlN
16:16 15.02.2016.

Kreso Milanovic je mogao i puno vise od ovoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije