Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'U ime obitelji'

Markić: Bojimo se da nećemo prikupiti dovoljno potpisa

U ime obitelji Željka Markić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
30.09.2014.
u 11:23

Nakon ove kratke izjave Željke Markić, novinarima je rečeno da nije potrebno postavljati nikakva pitanja jer na njih neće biti odgovoreno

– U prvih tjedan dana prikupili smo oko polovice potrebnih potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornih pravila. Ako se potpisi nastave skupljati ovim tempom te zbog napada na volontere i pritisaka raznih političkih kasti, bojimo se da nećemo skupiti dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma. Stoga molimo da nam se pomogne, da nam oni koji su za ovu inicijativu daju potpise – kazala je danas prijepodne čelnica građanske inicijative "U ime obitelji" Željka Markić na izvanredno sazvanoj konferenciji za novinare.

Iako su novinari željeli da im se točno precizira koliko je to potpisa dosad skupljeno, odnosno što znači izjava "oko polovice potrebnih potpisa", Željka Markić odbila je precizirati pa je pretpostavka da je inicijativa za promjenu izbornih pravila, po kojoj bi se zastupnike biralo imenom i prezimenom, u prvih tjedan dana prikupila oko 200 tisuća potpisa.

Inače, nakon ove kratke izjave Željke Markić, novinarima je rečeno da nije potrebno postavljati nikakva pitanja jer na njih neće biti odgovoreno, a odgovori će se moći dobiti nekom drugom prilikom. Izvanredna konferencija za medije, koju je inicijativa "U ime obitelji" sama sazvala, trajala je dvije minute, a kada su novinari pokušali postaviti pitanja, predstavnici inicijative naglo su izišli iz dvorane.

>>'Drago nam je da Karamarko razmatra naše argumente'

>>Predložen skandinavski izborni model, a postojeći nema nitko

>>Josipović: Željka Markić djeluje isključivo i dijeli packe okolo

>>Bandić podržao referendum Željke Markić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Komentara 298

IV
ivanlovin
11:32 30.09.2014.

Svi pricaju o promjenama a ovdje vidimo da vecini ljudi pase ovakva drzava jer uvijek se dode do neke veze i svatko zeli da ima vezu. Ovdje nije problem u drzavi nego je drustvo previse korumpirano i svida nam se ovakav sistem jer nismo spremni u glavi na promjene

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:33 30.09.2014.

Idemo svi na potpis! Dosta je ove kaljuže.

MO
mojazemlja
11:32 30.09.2014.

Teško da uspije sakupiti potpise.Vojnici partija SDP-SKH-HDZ slušaju zapovjedi iz CK-Kockica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije