Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U organizaciji ORaH-a

Zelena čista u vukovarskoj park šumi Adica

škrlec
Branimir Bradarić
18.04.2015.
u 23:43

U organizaciji vukovarske podružnice ORaH-a danas je u park šumi Adica u Vukovaru održana akcija Zelena čista kojoj se pridružio i europarlamentarac i potpredsjednik stranke Davor Škrlec. - Hrvatska ima neprocjenjivu vrijednost u prirodnom kapitalu i trebamo ulagati maksimalan trud da taj prirodni kapital zadržimo za buduće generacije. Isto tako trebamo ga i korisno upotrijebiti u svrhu našeg razvoja, pogotovo održivog turizma, zbog toga što imamo jako puno toga što možemo ponuditi drugim građanima Europske Unije što su oni izgubili, a mi smo još uvijek uspjeli sačuvati, rekao je Škrlec dodajući kako zato ovaj dan, kada se provodi "Zelena čistka", ne smije biti jedini dan kada mi u Hrvatskoj brinemo o našem okolišu i njegovom očuvanju, nego to trebamo činiti svaki dan tako da to postane naš način života, a ne samo povremena aktivnost kada se sjetimo da trebamo sačuvati naš okoliš za buduće generacije.

Podsjetio je kako se OraH zalaže za uvođenje tržišnih principa u gospodarenje otpadom jer, kako tvrde, otpad nije smeće.

- Mi na otpad gledamo kao na vrijednu sekundarnu sirovinu, čijom preradom možemo ostvariti ekonomski rast i tako otvarati nova radna mjesta u području „zelene ekonomije“. Pametnim gospodarenjem otpadom čuvamo naše zdravlje, štitimo vode i biološku raznolikost, pozitivno djelujemo na klimatske promjene i energetsku učinkovitost, navode iz OraH-a.

>> Šuma puna ilegalnog otpada blizu glavnoga vodocrpilišta

Komentara 2

BU
Bulaba
10:33 19.04.2015.

Opet ovaj lažljivac i muljator Škrlec koji je prvo glasovao za Plomin na ugljen, a sad izigrava borca protiv ugljena.

Avatar Becarina
Becarina
01:07 19.04.2015.

Svi lete u Vukovar pred izbore .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije