Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGOVARA I PERKOVIĆ

Pogledajte dokumentarac Lex Perković – Tajna udbaškog ubojstva

perković
Foto: Pixsell
1/7
07.10.2015.
u 20:45

Ovaj film autora Miljenka Manjkasa, koji za neke iznosi neugodnu istinu, uznemirio je Hrvatsku i bacio je novo svjetlo na slučaj koji je ovih dana vrlo aktualan zbog početka suđenja Josipu Perkoviću

Bivši čelnik jugoslavenske tajne službe Josip Perković, kojega njemačko odvjetništvo sumnjiči za sudjelovanje u pripremi ubojstva političkog emigranta Stjepana Đurekovića, postao je sinonim za mnoge političke i svjetonazorske bojeve u Hrvatskoj.

Dokumentarni film "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva", u izdanju Večernjeg lista, objavljuje svjedočanstva svih živućih sudionika koji imaju saznanja o ubojstvu Stjepana Đurekovića. Ovaj film autora Miljenka Manjkasa, koji za neke iznosi neugodnu istinu, uznemirio je Hrvatsku i bacio je novo svjetlo na slučaj koji je ovih dana vrlo aktualan zbog početka suđenja Josipu Perkoviću. U dokumentarcu "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva" napokon su o ovom slučaju koji potresa državu progovorili Josip Perković, Vinko Sindičić, Krunoslav Prates i mnogi drugi.

U filmu će se prvi put otkriti pravi razlozi Đurekovićeva ubojstva u Njemačkoj, a Hrvatsku će suočiti s mračnim tajnama političkih elita. U njemu će se moći čuti i audiozapis dijelova Sindičićeva svjedočenja u kojem je iznio kako je od ideje došlo do egzekucije hrvatskog emigranta.

U našem ekskluzivnom videu pogledajte cijeli dokumentarac "Lex Perković – tajna udbaškog ubojstva":

 

 

>>Seriju priča o Udbi pročitajte u našem specijalu: Udba

>> Što je Perković rekao: Smatrali smo da je Đureković terorist

Komentara 38

NI
niks100
12:17 07.10.2015.

Otvorite arhive i puno toga ce biti jasnije.

GO
gospic1
12:32 07.10.2015.

U Njemackoj je bilo opasno biti aktivan Hrvat u ta vremena, zbog Perkoviceve bande partizansko cetnicke.

AB
abendblatt
12:52 07.10.2015.

Zasto ? jos danas se skriva istina o komunistickim zlocinima? TKO stoji iza te sutnje i presucivanja? TKO je protiv da istina izadje na vidjelo, mislim da ne traba dugo traziti, ne provedba Lustracije je veliki promasaj, pogledajmo samo danasnas vladajuce, sto presucuju, a sto razapi nju na kriz, dovoljno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije